Münchenben 240 méter hosszú kerékpáros hidat adtak át

Az új híd akadálymentesített és München két fontos városrészét köti össze.

Végre birtokba vehették a bringások és a gyalogosok Münchenben a 240 méter hosszú hidat. Innen pazar kilátás nyílik a városközpontra és elkerüli a zsúfolt útszakaszokat. A kerékpáros híd összeköti a déli Schwanthalerhöhe negyedet az északi Arnulfparkkal. Sokaknak már túl zsúfolt és forgalmas volt a Donnersberger-híd vagy a Hacker-híd, ezentúl gyalog vagy kerékpárral is már új szakaszon közlekedhetnek. Ez a híd nyugodtabb és biztonságosabb lehetőséget nyújt bringázásra.

Fotó: Florian Holzherr

München főpolgármestere, Dieter Reiter a következőket mondta az átadáskor: „Egy igen fontos híd épült a városban és mindannyian örülünk annak, hogy még karácsony előtt elkészült. Kerékpárral és gyalog biztonságosan, akadálymentesen közlekedhetünk rajta, sőt a szomszédos hidakon áthaladó forgalom is jelentősen csökken. Ugyanakkor ez a híd összeköt két városrészt, összesen 37 vasúti sín felett nyújtózik, ezzel megkönnyíti a munkába járást.

Fotó: Florian Holzherr

Fotó: Florian Holzherr

A 240 méter hosszú híd enyhén íves formát mutat, amelyet két oszlop támaszt meg. Mind a két vége akadálymentes, biztonságos, rámpákon is fel lehet rá hajtani, sőt egy ovális, spirálszerű közlekedő is emeli különlegességét. Az egyik végében 90 db, a másiknál 100 db fedett kerékpártároló áll rendelkezésre.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!