Nyolcezer négyzetméteres kerékpáros park épül Bécsben

Bécsben nyolcezer négyzetméteres kerékpáros parkot adnak át kora ősszel, hogy fejlesszék a gyerekek motorikus képességeit.

Donaustadt vársorészben főleg olyan többgyerekes családok élnek, ahol a biciklizés egyre népszerűbb, derült ki egy felmérésből. A nyolcezer négyzetméteres biciklis parkban úgy alakítják ki az elemeket,hogy észrevétlenül fejlesszék a gyerekek mozgáskészségét. A bécsi Duna-parti parkban valós elemekhez hasonló eszközöket szerelnek a pályára, mint például villamossín, macskakő, jelzőlámpa. Útburkolati jelekkel, festésekkel mutatják majd a helyes irányt és a feladat megoldását.

Fotó: Motorik-park © Motorik Dreams

A szlalom pálya segít az kerékpártúra során felmerülő akadályok kikerülésében. A fentről belógó torlaszok vagy a szűk szakaszon való kerékpározás az egyensúlyérzék fejlesztésre szolgálnak.

Fotó Motorik-park © Motorik Dreams

Sok hasznos elemmel fogják ellátni a bringás parkot, amelyet bármilyen kerékpárral, sőt a feladatok többségét kerekesszékesek is használni tudják. Bécs és az érintett 22.kerület közös finanszírozásból állják a park költségeit, a karbantartást pedig az osztrák fővárosi Wiener Gewässer fogja ellátni.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!