Párizsban életmentő kerékpárokkal közlekednek a zsúfolt utcákon

Számos előnye van a kerékpáros közlekedésnek a nagyvárosokban, amit nap mint nap fokozottan tapasztalhatunk a koronavírus első és második hullámában is.

A kerékpáros futárok könnyebben, gyorsabban közlekedhetnek a zsúfolt városi forgalomban. Ezt az előnyt figyelembe véve alkották meg az Emergency Bikes ebike mentő szolgáltatást. A járművet a PR/tech fejlesztő vállalat tervezte. A  kerékpár felszereltségéhez tartozik egy 150 literes orvosi tárolóegység, egy 140 decibeles hangerősségű kürt és egy nagy intenzitású kék fénnyel villogó LED. Szimbólumok jelzik, hogy az elektromos jármű egészségügyi ellátásban vesz részt. Továbbá GPS-egységgel látták el, a gyors helymeghatározásért és USB porttal a hordozható eszközök áramellátásáért. A biztos célba érkezés érdekében erős, kiváló minőségű defektgumikkal szerelték fel.

Fotó: Wunderman Thompson Paris

Az alsó konzol motor tartóban két 500 Wh-s lítium akkumulátort helyeztek el, melyek a tervezők szerint 160 kilométer megtételére elegendők egy töltéssel. A megállásról pedig hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak. A cég képviselője elmondta, hogy az Emergency Bikes jelenleg “minden érdekelt sürgősségi szolgálat számára elérhető”. Először egy orvos tesztelte a prototípust Párizs utcáin és azóta meg is vásárolta az első kerékpárját, amit napi szinten használ, reagálva a város területén belüli segélyhívásokra. Természetesen a betegek szállítására továbbra is mentőautókra van szükség, de a gyors érkezés és beavatkozás sok esetben életmentő lehet, adta hírül a Digitálisan oldal.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!