Praktikus négy kerekű kerékpár a hideg időjárásra

Már létezik a négykerekű bicikli is, amely megvéd a szélsőséges időjárástól.

A svéd Mikael Kjellman nagyon szeret kerékpározni, viszont az időjárás sokszor módosítja tervét. Mérnökként ezért úgy gondolta, keres rá megoldást erre a problémára.

Fotó Mikael Kjellman

Úgy néz ki mint egy kis autó, de a szerkezet valójában egy négykerekű elektromos kerékpár

Úgy lett kialakítva, hogy bármilyen időjárásban lehessen használni. Az elektromos kerékpár több olyan résszel is rendelkezik, mint egy autó. A kerékpár ötlete azután született meg, hogy télen a tervezője nem tudott a biciklijével járni a hó miatt. A mérete nem túl nagy, de annál hasznosabb, hiszen fedett résszel rendelkezik.

Fotó Mikael Kjellman

Körülbelül ugyanolyan ülőhelyzettel és ülésmagassággal rendelkezik, mint egy kis autóval, lehetővé téve a könnyű megközelítést és a forgalom jó láthatóságát. Négy kerékkel rendelkezik, amelyek elég keskenyek, hogy a kerékpárutakon is elférjen. Teljes vízhatlan testtel rendelkezik, ezért meleget és szárazságot biztosít minden időben. Fűtött szélvédő, puha ülés háttámlával, légrugózás és téli gumiabroncsok teszik kényelmessé a kerékpározást. Hátul egy kis csomagtartó található a bevásárló táskákhoz és egy vonóhorog a kerékpár-utánfutóhoz a gyerekek szállításához.

Fotó Mikael Kjellman

A mérnök érvei: praktikus, egészségre nem káros, olcsón üzemeltethető, környezetbarát és szórakoztató vezetni. PodRide képes az aszfalton vagy földutakon is haladni. Akár munkába járáshoz, akár hétvégi kalandokra is alkalmas ez a jármű.

Technikai adatok:

  • Hossza: 180cm
  • Magassága: 145cm
  • Súlya: 70kg
  • Szélessége: 75cm

VIDEÓ:

 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!