Salzkammergut, egy igazi bringás paradicsom

A szomszédos Ausztria évekkel ezelőtt rájött, hogy a gyönyörű környezeti adottságokat vegyíteni kell a sportolással.

A közeli Ausztria lankás, zöld domboldalait között tökéletesen kiépített kerékpárutak találhatóak. Abban reménykedtünk, talán a szomszédoknál kevésbé esős a június, ezért kiugrottunk néhány napra felfedezni Salzkammergut káprázatos vidékét. A hegyek, a tavak tükör tiszta mélysége, a jellegzetes osztrák környezet mind hozzájárult ahhoz,hogy tekerés közben folyamatosan rácsodálkozzunk a körülöttünk lévő természetre.

Salzkammergut Felső-Ausztria délnyugati részére esik, a magyar határtól kb 3-4 órányira. A déli része a Világörökség része már 1997 óta. 58 város és község tartozik ebbe a tartományba, mint például: Hallstadt, Bad Ischl, Traunkirche.

Salzkammergut 76 kisebb-nagyobb tóból áll. Északi részen a lankásabb dombok, délebbre a mészkőből és dolomitból álló hegységek, melyek között több barlang is húzódik.

A táblák minden kereszteződésben mutatják az irányt, így könnyed, felfedező túrára indulhatunk a tavak körül. Néhol közvetlenül a tó partján fut a kerékpárút, máshol eltávolodik, hogy magasból is szemlélni tudjuk a változatosságát.

Salzkammergut már több mint 150 éves idegenforgalmi múlttal rendelkezik. Számtalan sportolási lehetőséget kínál: hegymászás, túrázás, vízi sportok, kerékpározás. A téli időszakban sem áll meg az élet, akkor a snowboard, a síelés kerül előtérbe.

Ez csak egy rövid összefoglaló Salzkammergutról, hamarosan érkezünk egy részletesebb leírással is.

A cikkben szereplő fotók a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.bringazas.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!