Világrekordot döntött 2 angliai nő tandem kerékpározásban

Az angliai Catherine Dixon és Rachael Marsden 5 kontinensen, 25 országon át, több mint 18 000 mérföldet kerékpároztak tandem bringájukkal, és mindeközben több mint 37 000 fontot szereztek jótékonysági célokra.

Mind a ketten 50 év felett járnak, és hihetetlen elszántsággal rendelkeznek. 19 nappal megdöntötték a tandem kerékpárral bicajozó világutazók rekordját. Sajnos a koronavírus miatt le kellett csökkenteniük az utazásukat, így 263 nap után tértek haza. A tandem kifejezés az ülésrendre utal (egymás után), nem pedig a személyek számára. A kétszemélyes, egymás melletti elrendezésű kerékpárt társas kerékpárnak nevezik.

Fotó Tandemwow

A világ körüli útjukat 9 hónapra tervezték meg. Például az Amerikai Egyesült Államokon keresztül, San Franciscótól indulva Floridáig 47 nap alatt jutottak el. Ez azt jelenti, hogy napi szinten 9 órát tekertek. Néhány ország, ahol áthaladtak: Franciaországban, Olaszországban, Grúziában, Thaiföldön, Malajzia, Marokkó és Ausztrália.

Fotó Tandemwow

Fotó Tandemwow

Catherine és Rachael három évvel ezelőtt találkoztak, amikor egy rendezvény kapcsán Londonból Párizsba kerékpároztak. Aztán szépen lassan elindultak amatőr versenyeken is, majd kipróbálták magukat tandem bringán is. Azóta szinte megállíthatatlanok, még most is úton lennének, ha a koronavírus nem akadályozná meg őket ebben.

A rekord elérése érdekében átlagosan csaknem egy éven át napi 70 mérföldet azaz kb 112 kilométert tettek meg kerékpárral.

Fotó Tandemwow

A kerékpártúrájuk alatt a fizikai és a szellemi aktivitás is elengedhetetlen volt, hiszen olyan szélsőséges körülményekkel kell szembesültek, mint például Indiában a monszunnal vagy az ausztráliai tűzvésszel. 

A kerékpárjukat Alice-nak nevezeték el. Catherine pozitívan élte meg az utazását, miután hazatér az angliai otthonába:

Hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak. A váratlan helyzetek tettek igazán tapasztalttá- mondta Catherine.

Fotó Tandemwow

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!