A kerékpározás Messije, azaz Evenepoel nyerte a San Juant

A belga újságok ezt a megjegyzést használták a focis múlttal rendelkező Remco Evenepoelra, aki a 2020-as szezont máris az argentin kör megnyerésével kezdte.

 

Evenepoel az időfutam megnyerésével alapozta meg az összetett győzelmét írja a Eurosport, de a Florez által megnyert hegyi befutós szakaszon is nagyon meggyőzőnek tűnt.

Megvan a San Juan, amit bő egy héttel a 20. születésnapja után hozott össze.

Ahogy megígérte, egy nagy adag fagyival ajándékozta meg magát, és már utazik is haza, hisz a családdal még nem ünnepelt.

Azért kapta a jelzős Messi nevet, mert korábban a labdarúgásban is kitűnően szerepelt. Az eredményhirdetése közben a 10-es argentin mez is előkerült, így még inkább “megalapozottnak” tűnik a Messis összehasonlítás.

“Jól esik a a Messis összehasonlítás, tényleg megtisztelő, de nem kell ebbe semmi többet belelátni. Ő egy fantasztikus egyéniség, csodálatos focista, sajnos még nem volt alkalmam személyesen találkozni vele. De ha lehet, a jövőben maradjunk csak simán az Evenepoelnál. A saját nevemet azért jobban szeretem hallani.”

Ki is Remco Evenepoel?

Korábban így írtak róla az Eurosporton: Remco labdarúgásban is szép eredményeket szerzett, egyénileg is kitűnő játékos volt. 5 évesen csatlakozott az Anderlechthez, ahol hamar kapitányi szerepben találta magát. Az RSCA öltözőjében a fiatalok között nem mindig könnyű rendet tartani, de Evenepoel mindenkit képes volt fegyelmezni. Stassin így folytatta: „Általában a legjobb és a legtechnikásabb játékosnak adod a kapitányi karszalagot a fiatalok között, de Remco mindenhol vezetői szerepet töltött be, egyszerűen kiharcolta magának. Motiválta a játékostársait, az edző jobbkeze volt és mindig ő beszélte meg a játékvezetővel a vitás eseteket.

Az Anderlecht nem adott neki profi szerződést, annak ellenére, hogy az állóképessége és az akaratereje lenyűgöző, de a technikája és a sebessége elmarad a legjobbakétól. Ezután szülei tudta nélkül elkezdett edzeni az apja kerékpárján, ami túl nagy volt neki, majd 70 kilóról szépen lassan lefogyott 62-re. Innentől kezdve nem volt már megállás, sorra halmozza a sikereket.

A 2020-as San Juan eredménye:

  1. Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck-QuickStep
  2. Filippo Ganna (Ita) Italy
  3. Oscar Sevilla (Spa) Team Medellin
  4. Brandon McNulty (USA) UAE Team Emirates
  5. Miguel Eduardo Florez Lopez (Col) Androni Giocattoli-Sidermec
  6. Nelson Oliveira (Por) Movistar Team
  7. Guillaume Martin (Fra) Cofidis Solutions Credits
  8. Cesar Paredes (Col) Team Medellin
  9. Gavin Mannion (USA) Rally Cycling
  10. Juan Pablo Dotti (Arg) SEP de San Juan

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!