Alex Dowsett több mint 55 kilométert akar tekerni az egyórás világrekord megdöntéséhez

Alex Dowsett, az Israel Start-Up Nation versenyzője új rekordot szeretne felállítani, egy óra alatt a legtöbb kilométert tenné meg.

A 32 éves versenyző 2015-ben már birtokolta a csúcsot, akkor 52,937 kilométert tekert hatvan perc alatt. A Cyclingnewsnak adott interjúban több okot említett, amiért szerené visszaszerezni a címet.. Magasra tette a lécet a belga Victor Campenaerts, aki tavalyi 55,089 kilométeres teljesítménye lett a legjobb. Meg akarja dönteni ezt a csúcsot, mert kihívásnak érzi. Másrészt szeretné látni mire képes. Maradt benne még sok energia, amit ki szeretne adni magából. A csapata támogatja a rekord felállításában. Végül pedig, szeretné motiválni azokat, akik hozzá hasonlóan hemofíliában szenvednek. Tudatosítani akarja sorstársaiban, hogy ne adják fel a reményt, így is lehet sportolni.

Fotó rickzabel

Mivel véget ért a versenyszezon, ezért ez a téli időszak a legalkalmasabb arra, hogy megdöntse a rekordot. A koronavírus miatt betartják a megfelelő óvintézkedéseket, de egy ilyen kísérlethez, nem sok emberre szükség. Úgy gondolja, itt az ideje megpróbálni, mert a következő éven már az olimpiára szeretne koncentrálni. A Giro d’Italia nagyszerű verseny volt, ezért ott tesztelte magát, mire  volt képes egy-egy szakaszon. Aznap Valter Attila 23.helyen ért célba. A döntő támadást Dowsett 18 kilométerrel a vége előtt indította, a hatszoros brit időfutambajnokkal pedig nem bírtak a riválisok. A 32 éves versenyzőnek a célegyenesben még arra is volt gondja, hogy egy sántikáló kiskutyát kikerüljön, ezzel 2013 után másodszor nyert szakaszt az olasz körversenyen. Ez volt csapata, az Israel Start-Up Nation első etapsikere háromhetes körversenyen.

Fotó: Giro d’Italia

Dowett és csapata több beltéri pályán is elgondolkodott. Figyelembe vettek több velodromot is, de visszatér Manchesterbe, arra a helyszínre, ahol öt évvel ezelőtt megdöntötte a rekordot. Ez az egyik leggyorsabb pálya Európában. Felmerült több helyszín is, de a koronavírus miatt az utazás nem biztonságos, nem akart kockáztatni.  Sokan felteszik neki a kérdést, hogy fogja tudja megdönteni, a több mint 55 kilométeres rekordot. Annyit válaszol: Minden aznap fog eldőlni, milyenek a lábaim, hogy fogják bírni az egy órás intenzív tekerést.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!