Benkó Barbara kemény csatát vívott a 3.helyezésért

Az év első megmérettetése komoly feladatokat tartogatott a 121 kilométer alatt.

Keményen kezdte az évet Benkó Barbara. A pilisvörösvári kerékpáros szombaton az UCI Maraton World Series első állomásán állt rajthoz Dél-Afrikában. A 121 kilométer hosszú, 3000 méter szintkülönbségű pályán Barbi végül h.armadikként ért célba, így első versenyén rögtön dobogós helyre tekerte magát.

Fotó Benkó Barbara

“Micsoda hétvége volt így szezonkezdésnek… Életem eddigi legkeményebb versenye volt az biztos, nem csak a táv, de a terepviszonyok és az időjárás miatt is, de egy életre szóló kaland volt, az biztos!”

Kezdte beszámolóját a szombati megmérettetésről a pilisvörösvári sportoló, aki hozzátette, hogy “nagyon jó volt úgymond ismeretlenként indulni, és meglepni a nagyobb favoritokat, de legalábbis saját magamat mindenképp”.

Fotó Benkó Barbara

A 121 kilométeres maraton keménységét jól mutatja, hogy Benkó Barbi az utolsó órákból a fáradtság miatt nem sok mindenre emlékszik, az utolsó 80 kilométert ráadásul egyedül és nagy szembe szélben kellett megtennie.

Fotó Benkó Barbara

Fotó Benkó Barbara

“Elváltottam magam egy nagyon meredek felfelé vezető úton, ami miatt leesett a láncom. Meg kellett állnom, amikor is betámadtak, és a két első lányt már nem értem utol, viszont az élbolytól elszakadtam, ahogy üldöztem őket, és a senki földjén egyedül voltam végig, mert a boly meg engem nem ért már utol a célig…

Nem a legkönnyebb első verseny volt, de ez nagy lendületet ad a továbbiakhoz!” – zárta gondolatait Benkó Barbara.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!