Elindult a 100. Katalán országúti kerékpárverseny Valter Attilával

Valter Attila 8 perces hátránnyal jött meg, mint Froome, Jungels vagy például Sagan.

Három hegy, de sík befutó, szökésre alkalmas nap, akárcsak két éve, amikor De Gendt nyerte ez a szakaszt a Katalán körön. A hétfő első napon is hazaért egy elmenés, ami ezúttal az első kategóriás emelkedő után alakult ki. Valter Attila akkor már nem volt a főmezőnyben, a Movistar tempójától leszakadt, és végül 4 óra 28 perc után, 8 perc 30 másodperces hátránnyal jött meg, akárcsak Chris Froome.

Fotó: Volta Ciclista a Catalunya

Az élete első WT-versenyén tekerő Kron a mai nyitónapot Luis Leon Sanchez (Astana), Rémy Rochas (Cofidis) és Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe) előtt nyerte meg, a főmezőny – benne az összes összetett esélyessel – 16 másodperc hátránnyal ért célba. Az első sorban csak egy FDJ-s versenyző, Sébastien Reichenbach jött meg, Badilatti még Valternél is többet kapott, a svájci versenyző 11.08 hátránnyal jött meg.

Fotó: Volta Ciclista a Catalunya

Nagyon kemény heteken van túl Valter Attila, aminek hosszú távon meg lesz az eredménye. Bár nálam van az egyes rajtszám, ez túlságosan sokat nem jelent, hisz nincsenek olyan eredményeim, melyek alapján megkérdőjelezhetetlenül nekem kellene az első számú embernek lennem, nyilatkozta Valter Attila. Így folytatta: Itt van velünk Reichenbach, aki elég ritkán mehet magáért, szóval nyilván motivált lesz. Mint Badilatti, akivel megint egy szobába kerültem, szóval van pár opciónk. És az útvonal is olyan, hogy minden nap lesz lehetőség összehozni valami szépet.

Fotó: Volta Ciclista a Catalunya

Attila szombaton utazott ki Barcelonába, ezúttal nem Amszterdamon, hanem Frankfurton keresztül. Bár sokat kellett várnia a csatlakozásra, legalább felvételről meg tudta nézni a Sanremo végét, és a szakdolgozatával is tudott foglalkozni egy keveset. Aminek egyébként vészesen közeleg a leadási hatérideje, szóval az FDJ kerékpárosának az idei második WT-versenye után is lesz dolga bőven.  Napról-napra kell gondolkozni, de a formám nagyon bíztató, viszont őszintének kell lenni: a hosszabb, mondjuk majdnem 1 órás emelkedőkön azért még nem vagyok ott a legjobbak mellett, ha egy Carapaz húzza a hegyet, az durva tud lenni. Viszont ha jó napom van, a rövidebb, 20-30 perces hegyeken ott lehetek a mezőny elejében.

Kedden jön a folytatás, egy dombos, 18.5 kilométeres időfutammal.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!