Fem van Empel a 2024-es női cyclocross világbajnok

Címét megvédve a holland Fem van Empel diadalmaskodott a tábori terepkerékpáros (cyclocross) világbajnokság felnőtt női versenyében.

Azzal, hogy az elmúlt hetekben kiváló formát mutató, előzetesen éremesélyesnek tartott Vas Kata Blanka betegség miatt nem tudott rajthoz állni, szinte borítékolható volt a felnőtt nőknél a tarolás a szakági nagyhatalom Hollandia kerekeseitől.

Az elmúlt négy kiírásban négy különböző németalföldi bringás diadalmaskodott, ráadásul háromszor is színtiszta holland dobogóval zárult a versengés. Erre ezúttal is jó esély mutatkozott, hiszen a korábbi világbajnokok közül ott volt a rajtnál Ceylin del Carmen Alvarado (2020), Lucinda Brand (2021) és a címvédő Fem van Empel, valamint a tavalyi ezüstérmes Puck Pieterse.

A rajtot követően hat holland tekert az első hat helyen, közülük négyen ki is tartottak az elejében. Az viszont már nagyon korán eldőlt, hogy a címvédést senki nem akadályozza meg: a négykörös viadalon Van Empel rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte a második helyért zajlott harc, a sokáig együtt haladó két honfitárs közül az elmúlt esztendőhöz képest helyet cserélve Brand lett a második, míg Pieterse a harmadik.

Eredmények:

  1. Fem van Empel (Hollandia) 46:19 perc
  2. Lucinda Brand (Hollandia) 1:20 perc hátrány
  3. Puck Pieterse (Hollandia) 1:54 p h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!