Jasper Stuyven nyerte a Milano-Sanremo klasszikus egynapos kerékpárversenyt

Jasper Stuyven nyerte meglepetésre a Milánó-Sanremo viadalt, az idei elsőt az öt legnagyobb egynapos országúti kerékpáros verseny, a Monumentumok közül. Kusztor Péter 143. lett.

A mezőny – benne valamennyi nagy esélyessel – egyben és nagy tempóban, az Ineos Grenadiers vezetésével érkezett meg az utolsó emelkedőre, a Poggióra. A brit sor diktálta magas iramból a világbajnok francia Julian Alaphilippe indította az első támadást, majd a címvédő belga Wout van Aert növelte még tovább a sebességet.

A lejtmenet alján, bő két kilométerrel a cél előtt indult meg Stuyven, és a Trek-Segafredo belga bringására a dán Sören Kragh Andersen tudott felugrani. Kettősüket az utolsó 150 méterre megközelítette az üldözőcsoport, ám Stuyven utolsó tartalékait kiaknázva még tudott újítani, így meglepetésre diadalmaskodott a 6:38:06 órás klasszikuson, az ausztrál Caleb Ewant és Van Aertot megelőzve. A 28 esztendős Stuyven saját bevallása szerint pályafutása legnagyobb sikerét aratta.

A korábbi kétszeres magyar bajnok Kusztor Péter 2019 után állt újra rajthoz a viadalon. A 36 esztendős kerekes egy nagyobb csoporttal 10 és fél perc lemaradással a 143. pozícióban ért célba.

Eredmény (a viadal honlapja alapján): Milano-Sanremo, 299 km:
———————-
1. Jasper Stuyven (belga, Trek-Segafredo) 6:38:06 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto-Soudal) azonos idővel
3. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) a. i.
4. Peter Sagan (szlovák, Bora-hangsrohe) a. i.
5. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) a. i.
…143. Kusztor Péter (Novo Nordisk) 10:30 perc hátrány

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!