Jósa Dani egyedüli magyarként indult a BMX világversenyen

A kínai Csengtuban megrendezett világbajnokságon a BMX freestyle kategóriában a 42.helyezést érte el Jósa Dani.

A 33 éves magyar versenyző bokaszalag-sérüléssel vágott neki az idei  UCI URBAN CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS novemberi megmérettetésének. A vébé előtt 6 hetet ki kellett hagynia, így csak a kínai helyszínen ült ismét kerékpárra. Még mindig gyógytorna-gyakorlatokat végez, hogy a teljes felépülése minél gyorsabban sikerüljön.

Így nyilatkozott a versenyről Jósa Dani:  “A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség szabálya értelmében különböző kritériumoknak kell megfelelni, hogy valaki kvalifikálhassa magát a vébére. Attól függően, hogy egy ország hányadik helyen áll a szövetség aktuális szabadstílus-világranglistáján, egy, kettő, három vagy legjobb esetben hat versenyzőt küldhet a világeseményre. Magyarország a huszonegyedik helyet foglalja el a világranglistán, így csak egy bringást delegálhatott. Megtiszteltetésnek tartom, hogy végül rám esett a hazai szövetség választása.”

Fotó Molnár Mátyás

A versenypálya méretén is módosítottak a tavalyihoz képest: az alapterületét kisebb méretűre csökkentették. Ezzel ellentétben az elemek magasabbak és nagyobbak lettek.

A mezőny pokolian erős volt. Szokás szerint a legkeményebb banda érkezett meg a VB-re. Logan Martin, Nick Bruce, Irek Rizaev, Daniel Dhers, valamint a tavalyi győztes Justin Dowell is az ellenfeleim között voltak. -elemezte a versenyt Jósa Dani.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy hazánkat egyedüli magyarként képviselhette a kínai BMX versenyen. Dani igazi stílus rider. A  bokasérüléses 42.helyezése is bizonyítja,mennyire erős a kitartása és küzdési vágya.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!