Kiszáll Valter Attila csapatának főszponzora a kerékpársportból

Az év végén kiszáll a kerékpársportból a World Tour, vagyis legmagasabb besorolású lengyel csapat, a CCC névadó szponzora.

A szezon hátralévő részében 50 százalékkal csökkentették a versenyzőik, köztük Valter Attila bérét is, írja a Cyclingnews.

A csapat menedzsere, Jim Ochowitz elmondása szerint, a Giant kerékpár-beszállító továbbra is marad, azonban a folytatáshoz szükség lesz egy új névadószponzorra.

Az összes versenyző elfogadta a fizetéscsökkentést a csapat túlélése érdekében. A Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) szabályzata tiltja, hogy egy csapat a versenyzők fizetését 38.000 euró (13 millió forint) alá csökkentse.

A csapatban versenyez a belga olimpiai bajnok Greg Van Avermaet, és a szezon előtt olyan nagy nevű versenyzőket is leigazoltak, mint az olasz Matteo Trentin, és az orosz Ilnur Zakarin. Ekkor csatlakozott a csapathoz Valter Attila is, remek eredményeivel kivívta, hogy kétéves szerződést kapjon a World Tour felnőtt csapatától. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz azokkal a versenyzőikkel, akinek 2021 végéig szól a szerződésük.

Lengyel lapértesülések szerint a CCC vállalatot súlyosan érintette a válság. Európai üzleteiket hetekre be kellett zárni, ezért a kerékpárrajongó tulajdonos, Dariusz Milek döntése alapján, nem költenek többet a sportra.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!