Lovassy Krisztián 10. lett omniumban a pályakerékpáros Európa-bajnokságon

Lovassy Krisztián jól indította a támadást, de végül 11.helyen ért célba.

A szerda óta zajló plovdivi pályakerékpáros Európa-bajnokságon 4 magyar kerékpáros versenyző képviselni hazánkat. A 15 kilométer (60 kör) hosszú számban a helyezéseket az utolsó sprint, valamint a lekörözések száma dönti el. A számban Lovassy Krisztián 2017-ben Berlinben ezüstérmet nyert a kontinensviadalon, és ezúttal húszfős mezőnyben bizonyíthatott. Az aktuális magyar bajnok három kör elteltével rögtön szökéssel próbálkozott, ám a kétfős támadást gyorsan semlegesítette a mezőny. A 32 éves magyar kerékpáros ezt követően is aktívan tekert és a boly elején helyezkedett, amikor a táv harmadánál a portugál Iúri Leitao megindult, és körelőnyt harcolt ki. A hajrára ismét szétszakadt a mezőny, Lovassy pedig a verseny során először nem tudott bekerülni az élbolyba, így végül 11. helyen zárt. Az aranyérmet a 22 éves Leitao szerezte meg azt követően, hogy szerdán a kieséses versenyben ezüsttel gazdagodott.

Fotó bettiniphoto

Borissza Johanna a kieséses versenyben (elimináció) állt rajthoz, amelyben a mezőny kétkörönként sprintel, a célvonalon utolsóként áthaladó kerékpáros pedig búcsúzik. A 14 fős mezőnyben a magyar kerékpáros esett ki elsőként, a számot Elinor Barker nyerte.

Fotó bettiniphoto

Lovassy a 19 induló közül scratch-ben 17., a tempóversenyben 10., a kieséses számban pedig 14. lett. A pontversenyben kiválóan teljesített, menet közben négy részhajrában szerzett pontot (kétszer volt első, egyszer második, egyszer harmadik), ráadásul a mezőny előtt beérve az utolsó, dupla pontot érő hajrát is elvitte, így öt helyet lépett előre, és tizedikként zárt.
A nőknél 13-an vállalták az omniumot, sratch-ben utolsó, a tempóversenyben utolsó előtti lett Borissza, a kieséses számban másodikként búcsúzott, az utolsó számban pedig nem szerzett pontot, így a 13. helyen végzett.

Eredmények:

  • férfi scratch: Lovassy Krisztián 11. helyezés
  • férfi sprint: Lovassy Patrik Rómeó 12. helyezés
  • férfi sprint: Csengői Bálint a 16 közé jutásért búcsúzott
  • férfi omnium: Lovassy Krisztián 10. helyezés
  • női kieséses verseny: Borissza Johanna 14. helyezés
  • női omnium: Borissza Johanna 13. helyezés

Szombaton Lovassy Krisztián és Borissza Johanna a pontversenyben szerepel, míg keirinben Lovassy Patrik Rómeó áll rajthoz.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!