Ma ünnepli születésnapját az országúti kerékpározás bajnoka, Gianni Bugno

A 90-es évek legnagyobb országúti kerékpárosa Gianni Bugno ma ünnepli születésnapját. Felelevenítjük élete legfontosabb sikereit.

56 évvel ezelőtt ezen a napon látta meg a napvilágot Gianni Bugno. Gyerekkorában a lovaglás volt a kedvenc sportja, de arról álmodozott, hogy pilóta lesz felnőtt korában. Amatőr kerékpáros versenyeken próbálta ki magát és a sikerei arra ösztönözték, hogy komolyabban foglalkozzon a bringázással. Sokoldalú versenyző volt, aki több nemzetközi versenyen is kiválóan teljesített. 26 éves korára már elismert kerékpárosként üdvözölték.

Fotó BettiniPhoto

Giro d’Italia többszörös szakaszgyőzelemmel büszkélkedhetett, sőt 1990-ben összetettben az első helyen végzett. Sikeresnek mondható ez az év, mert ekkor megszerezte a világbajnoki címet is. Sőt a rá következő 2 évben, szintén ő volt a dobogó legtetején. 1991-ben legyőzte a holland Steven Rooksot és a spanyol Miguel Induraint, 1992-ben pedig a francia Laurent Jalabert előtt sikerült végznie.

Fotó https://www.giannibugno.it/

Kétszeres olasz nemzeti bajnok, többszörös Tour de France és Vuelta a España szakaszgyőztes.

Fotó BettiniPhoto

1998-ban visszavonult az aktív kerékpáros élettől, azóta a politikai életbe is belekóstolt. Spanyol származású feleségével 2 fiút nevelnek. A lovaglást felcserélte futásra és a gyerekkori álmát sikerült megvalósítani, hiszen a repülés lett a szenvedélye.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!