Magyar versenyzőkért izgulhatunk a hétvégi Downhill és Mountain bike Világbajnokságon

A downhill kerékpáros szakágról kevés szó esik a hírekben, pedig magyar tehetségek ezen a területen is bőven akadnak.

Október második hétvégéjén rendezik meg Ausztriában a Downhill Világbajnokságot. A magyar bringások jó eredményekkel jutottak be, akikért a hétvégén szurkolhatunk. Elite női mezőny döntőjébe került Vincze Lizi. Junior férfiaknál Cserjési Patrik, Apró Tóbiás és Füzesi Mátyás jutott be a legjobb 60 döntős közé. Elite férfiaknál pedig Lenthár Gáborért szurkolhatunk. Sajnos a Salgótarjánból származó Pala Gergő technikai probléma miatt lecsúszott a döntőről.

Ebben a szakágban az a győztes, aki a leghamarabb leér a hegyről a természetes és mesterséges akadályokat (ugratókat, letöréseket, döntött kanyarokat és sziklás szekciókat) egyaránt tartalmazó pályán. Ehhez szükséges kerékpárok is speciálisak: az extrém igénybevételt viselő erősebb váz, hosszabb teleszkóp-rugóutak és ballonosabb gumik jellemzik a downhill gépeket. A tavalyi világbajnokságon készült videóban látszik, milyen összetett ez a kerékpáros szakág:

A downhillesek mellett a mountain bike versenyzőkre is figyeljünk, ugyanis magyar kerékpárosokkal is találkozhatunk, mint például Benkó Barbara vagy Vas Kata Blankával.

Benkó Barbi a ködös versenypályán, Leogangban, Fotó Attention Builders

Leogang bringaparkja egyedülálló Európában, sőt az egész világon. A régió számtalan bringaútvonalat tartogat a kerékpárosok számára. Látványos versenyeket is rendeznek, melyekre a világ különböző tájairól jönnek ide a monti és downhill nagyjai. A környéken összesen 720 kilométernyi és különböző nehézségi szintű hegyi és 480 km völgyi bringaút áll rendelkezésre. A legnagyobb nehezítő tényező az időjárás lesz, mert hétvégén 4-5 fokot és havazás is várható Ausztriában.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!