Nagy sikere volt a kerékpáros VI. Balla Viktor Emlékversenynek

Március 28-án Nagyhegyes központtal sikeresen lezajlott a 2021. évi országúti szezonnyitóként megrendezett VI. Balla Viktor Emlékverseny.

Körülbelül 150 nevezés érkezett, bár néhányan távol maradtak, mégis a járványhelyzet okozta korlátozások ellenére (melynek értelmében csak licenc birtokában lehetett nevezni) komoly mezőnyök álltak fel, kivált a 127 km-es, és 66 km-es futamban, írja a DKSI a közleményében.

Az időjárás a szél ellenére viszonylag kedvezően alakult, a kora reggeli esőzés után a 11:55-kor elrajtoló 15 km-es mezőny már száraz úton vághatott neki a napnak. Őket követte sorrendben a 127, 66 illetve a 35 km-es futam mindössze néhány perc különbséggel. A legkisebbeknél mindössze 9 fő mérkőzött, 15 km-re 32 km/h feletti átlagot hoztak az U13-as fiúk, egy szem WU15-ös lánnyal kiegészülve.  A 35 km-es futamot a mezőnyhajrán döntötték el a fiúk: minimális különbséggel győzött Dorogi Alex (Kőbánya Cycling Team) U15-ben. A két WU17-es lány is szépen jött, első lett Orosz Lili (Acélvakond Cycling Team), második pedig Tóth Réka (Kis-Galya SE).

Fotó: Vígh Attila

A 66 km-es futamban több korcsoport is indult: U17, WU19, Elit nők, Master2 és Master3 férfi kategória. Itt sajnos komolyabb bukás is történt, miáltal többen is feladni kényszerültek a versenyt. Akcióban sem volt hiány, Pollner Balázs (Kőbánya Cycling Team) közel 2 és fél percet adott a mezőnynek, és megnyerte a futamot (U17 és abszolút), míg a Master2-es Horváth Zsolt “Doki” (ViniBike) valamint Szőke Gábor (Saxum KSC) is elléptek a mezőnytől, és az elsőség kérdését a sprint döntöttel el kettejük között Doki javára. Fél percre rá a mezőny is befutott Specziár Viktorral (Kőbánya Cycling Team) az élen, aki így a Master2 3. helyezettjeként végzett. U17 2. lett Kárpáti Bálint (Kőbánya Cycling Team), 3. Radics Milán (MKB Cycling Team). A mezőny elején érkezett Szabó Zsófi (Andy Schleck-CP NVST-IMMO LOSCH), megnyerve az Elit női kategóriát, Jordán Dorka és Gergely Virág előtt (mindketten Lotus Cycling Team). Master3-ban Sikari Gábor (BVSC-Zugló) győzött Korhán László (A.S.D. Calatafimi) előtt.

Fotó: Vígh Attila

Fotó: Vígh Attila

A 127 km-es futamban az Epronex-GESU mozgatta legfőképpen a szálakat, bár az MKB Cycling Team is nagy erőkkel képviseltette magát, a Kontent-DKSI mellett. A komoly tempóra jellemző, hogy a főmezőny is 43 feletti átlagot hajtott! Akciókban nem volt hiány, végül egy 4-es boly találta magát az élen, melyet további 6 fő üldözött. Az elsőségért Mészáros Bence (Willebrord Wil Vooruit) és Istlstekker Zsolt (Epronex-GESU) mérkőztek, de utóbbit a versenybíróság vétség miatt hátrébb sorolta, így végül az abszolút dobogóra Mészáros, Solymosi Márton (Epronex-GESU) és Istlstekker állhattak fel. U19-ben Mészáros után 2. helyen Sidló Dániel (Kontent-DKSI) végzett, 3. lett a mezőnyhajrát nyerő Orosz Bálint (Kontent-DKSI). Elit férfi kategóriában Solymosi, Istlstekker, Rózsa Balázs dobogó alakult ki, itt tehát az Epronex mindent vitt. A Master1 kategória helyezettjei a főmezőnnyel érkeztek, itt 1. lett Nagy Gergő (Kontent-DKSI), 2. Kovács Kristóf (Kőbánya Cycling Team), 3. Szvatkó Péter (ViniBike). A komoly tempó azért némileg megtizedelte a mezőnyt, így többen is feladták, illetve volt aki limitidőn kívül teljesítette a távot.

Fotó: Vígh Attila

Az eredményhirdetések minden futam után megtörténtek, a vonatkozó COVID szabályok szerint nem is volt nagyobb csoportosulás. Ennek okán külön megemlékezésre sem volt most lehetőség, mint a Balla Viktor Emlékverseny korábbi éveiben. Bíznak benne, hogy a jövőben nyugodtabb körülmények között tudják megrendezni a versenyt.

Fotó: Vígh Attila

Mint írják, összességében sikeres évadnyitón vannak túl, bíznak benne, hogy a most megszerzett versenykilométerek mindenkinek segíteni fognak a Hegyi OB-n való jó szereplésben, melyre április 18-án kerül majd sor.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!