Örökre eltiltották a kerékpárversenyzéstől Riccardo Riccot

Riccardo Ricco 12 év eltiltást kapott, mert tiltott szereket és módszereket alkalmazott, hogy sikeresebb legyen a kerékpáros versenyeken.

Riccardo Ricco, az olasz kerékpáros versenyző ügye egészen 12 évre nyúlik vissza, ugyanis 2008-ban tiltott szereket használt a Tour de France országúti kerékpárversenyen. A Giro d’Italian pedig a legjobb fiatal versenyzőnek járó trikóban léphetett dobogóra és összetettben második lett Alberto Contador mögött. A vérvétel teszt eredménye pozitív volt, ezért közel kétéves eltiltást kapott. Ezt fokozta, hogy 2011-ben saját magán hajtott végre vérátömlesztést, amibe kis híján belehalt. Ekkor a bíróság úgy döntött, hogy visszaeső használó és 12 évre eltiltották a versenyzéstől. Pár napja kimondta az ítéletet az Olasz Olimpiai Bizottság, akik örökre eltiltotta a kerékpáros versenyzésről.  Ráadásul még 4000 eurós büntetést is kapott, amihez még 378 euró eljárási költséget is felróttak.

A Cyclingnews oldalán megjelent nyilatkozatában beismeri tettét és tisztában van vele, hogy a büntetés elől nincs menekvés. Mostani fejjel már nem tenne ilyet és ha akkor józanul gondolkodik, akkor akár a Girot vagy a Tour de France kerékpárversenyt is megnyerhetett volna. Sokszor rágódtam a múlton, de a párom, Melissa ereje és szeretete nélkül nem sikerült volna túltenni magam a történteken. Tehetséges bringás voltam, de egyben egy idióta is, mert elszúrtam az életem és a karrierem, mondta Riccardo Ricco.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!