Peter Sagantól 13 pontot vontak le a szabálytalan sprint miatt

Sam Bennett szerdán ugyan Peter Sagan mögött jött meg a sprintben, mégis jelentősen növelte az előnyét a pontversenyben.

A Bora versenyzőjét a hajrában elkövetett vállazás (hivatalosan: szabálytalan sprint ) miatt visszasorolták a főmezőny végére, így ebben a hajrában ő hivatalosan nem szerzett pontot, olvasható az Eurosport oldalán.

Sagant ráadásul – a szabálykönyv alapján – 13 pontos levonással is büntették, vagyis Sam Bennett a mai nap után már 68 pont előnnyel vezet a zöld trikóért folytatott versenyben.

Fotó Eurosport1

“Nagyon éreztem a mai napot, megvolt a lábam a sprinthez, szépen jöttem is előre, de egy idő után már nem volt hely előttem” – mondta Sagan. “Egy picit beljebb jöttem a kordontól, és ez lett a végeredmény. Visszasoroltak a csoport végére, így jó pár pontot elbuktam.

De nem adom fel, harcolni fogok a zöldért.

A zsűri döntésével Wout van Aert is egyetért, bár a Jumbo versenyzője már élesben is véleményt nyilvánított.

“Tény, hogy korán indítottam és ki kellett volna várom egy picit, de Sagan egyértelműen hozzám ért, és emiatt egy picit kibillentem az egyensúlyomból. Elsőként sokkolt, amit csinált, tényleg káromkodtam, de aztán lehiggadtam, és megpróbáltam megbeszélni vele az esetet. Ő azonban durván visszaszólt, szóval itt abbamaradt a beszélgetésünk” – mondta van Aert, akit sportszerűtlen viselkedés miatt 200 svájci frankra büntettek. Caleb Ewan közben megnyerte a szakaszt, Bennett második lett, és tovább növelte az előnyét a pontversenyben. Tényleg van egy szép előnye Sagannal szemben, de Párizs még nagyon messze van.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!