Pogacar nyerte a katalán körverseny második szakaszát

A szlovén Tadej Pogacar nyerte kedden a katalán országúti kerékpáros körverseny második szakaszát, melyen Valter Attila a 60. helyen ért célba.

A Mataróból induló 186 kilométeres etap végén a Vallter 2000 nevű, 11,4 km hosszú, 7,4 százalék átlagmeredekségű emelkedő várt a mezőnyre.

Viszonylag hamar kialakult a nap szökése, amelynek legnagyobb előnye közel hét perc volt. A mezőny nagyjából 40 kilométer megtétele után folyamatosan dolgozta le a hátrányát, a szakaszt végül az utolsó, esőáztatta emelkedőn meginduló szlovén Tadej Pogacar nyerte, aki az összetettben is átvette a vezetést.

Valter 5:30 perces hátránnyal a 60. helyen ért célba, amivel összetettben 5:48 perces különbséggel az 50. helyen áll a Visma-Lease a Bike 25 esztendős magyar bajnoka, aki segítőként vesz részt a versenyen. Csapattársai közül a legelőkelőbb helyen a Vuelta a Espana-győztes amerikai Sepp Kuss áll, aki 2:21 perces hátránnyal a kilencedik.

Szerdán a Sant Joan de les Abadesses és a Port Ainé közötti 176,7 kilométeres etap vár mezőnyre a vasárnapig Barcelonában záruló viadalon.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!