Politikai komment miatt felfüggesztette amerikai versenyzőjét a Trek-Segafredo

Egy Donald Trump, amerikai elnökkel kapcsolatos Twitter-bejegyzés kommentálásáért a Trek-Segafredo kerékpárcsapat ideiglenesen kitette keretéből Quinn Simmonst, az idei Tour de Hongrie második helyezettjét.

cyclingnews.com portál tájékoztatása szerint a 19 éves, junior világbajnok versenyző egy kerékpáros szakírónak a közelgő elnökválasztással összefüggésben írt üzenetére reagált.

“Drága amerikai barátaim, remélem, ez a szörnyű elnökség hamarosan véget ér a számotokra. Ha engem követtek, és Trumpot támogatjátok, akkor mehettek. Nincs bocsánat arra, ha egy hitvány, borzasztó embert követtek, vagy rá szavaztok” – írta az újságíró, amire Simmons egy elköszönést jelző “bye”-jal reagált és melléje fekete integető kezet formázó emojit helyezett el, majd arra a kérdésre, hogy akkor ő Trump támogatója-e, azt válaszolta, úgy van, és ezúttal amerikai lobogót tett az üzenete mellé.

A Trek-Segafredo megosztónak, bujtogatónak és a csapat számára károsnak minősítette az állásfoglalást, és közölte, további intézkedésig Simmons nem versenyezhet. A csapatvezetés egyúttal jelezte: nem tűr a továbbiakban bringásai részéről megosztó politikai állásfoglalásokat.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!