Szenzáció: Vas Kata Blanka 4. lett a tokiói olimpián

A 19 esztendős Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében, ez minden idők legjobb magyar hegyikerékpáros eredménye.

A három szakágban jeleskedő ötkarikás újonc Vas Kata Blanka kiváló rajtja után bukott és visszacsúszott. Vas, akit az idén áprilisában szerződtetett az SD Worx csapata, okos versenyzéssel, körről körre küzdötte egyre feljebb magát. A három svájci, akik már az elején a mezőny fölé nőttek és elhúztak mindenkitől, mögött negyedikként befutni csodálatos eredmény.

Az aranyérmes Jolanda Neff lett jelentős fölénnyel. Az ezüstöt Sina Frei, míg a bronzot Linda Indergand szerezte meg.

Vas Kata a verseny után értékelt az M4-nek:

“Nagyon nehéz volt és nagyon izgultam, de jó nyomot választottam az utolsó sorból indulva. Jól sikerült a rajtom, majd hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempóm jó lesz. De nem akartam túl hamar felérni, mert akkor lehet megrogytam volna, így viszont sikerült a 4. helyre odaérnem. Nem erőben, hanem technikában voltam jobb a többieknél, a pálya felfelé is technikás volt a sár miatt, ez kifejezetten jól jött a számomra.

Én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, még mindig nem hiszem el, hogy 4. lettem. Felnőtt mezőnyben nem versenyeztem világkupán, csak U23-ban, így nem tudtam, mire leszek képes. A verseny előtt egy órával átépítették a pályát, de a lényeges részeket, a saras emelkedőket sikerült bejárnom és megtalálnom a jó nyomot” – értékelt boldogan az egyik legtehetségesebb magyar sportoló.

TOKIÓ 2020 KERÉKPÁROZÁS, NŐI HEGYIKERÉKPÁR

1. Jolanda Neff (Svájc) 1:05:35 óra
2. Sina Frei (Svájc) +1:11 perc hátrány
3. Linda Indergand (Svájc) +1:19
4. VAS KATA BLANKA (MAGYARORSZÁG) +2:09
5. Anne Terpstra (Hollandia) +2:35
6. Loana Lecomte (Franciaország) +2:57

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!