Törölték a 2021-es szezon első országúti kerékpáros World Tour versenyt

Kénytelenek voltak törölni a koronavírus miatt a 2021-es szezon első versenyét az országúti kerékpárosok World Tour-sorozatában.

Tour Down Under szerezői nagy nehézségekbe ütköztek, ugyanis a koronavírus miatt a versenyzők és csapataik komoly akadályokba ütköztek. A nők számára január 14. és 17., a férfiaknak 19. és 24. között került volna sor a viadalra. A nemzetközi csapatokhoz tartozó több mint négyszáz fő beutazása már alapvetően nagy logisztikát igényel. A karanténelőírások összetettsége és a nemzetközi határzár enyhítésével kapcsolatos kockázatok is nehezítenék a szervező feladatát. A csapatok számára is túl nagy nehézséget jelentenének a stresszes, kihívásokkal teli, sűrű, és a szokásosnál később záruló 2020-as idény után. A férfiak és nők számára egyaránt január végére kiírt Cadel Evans Great Ocean Road Race-t sem rendezik meg 2021-ben, olvasható a Sport365 oldalán. Hitaf Rasheed közleményében hozzáfűzte, a verseny helyett helyi kerékpáros fesztivált rendeznek.

Vasárnap este bemutatták a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros-körverseny útvonalát. A 3383 kilométeres össztávú viadal virtuális útvonal-bemutatóján elhangzott, a két – összesen 58 kilométer hosszú – egyéni időfutamot tartalmazó 108. francia körverseny a korábban bejelentetteknek megfelelően Brestből rajtol. A Finistere megyei városból 1952, 1974 és 2008 után indul újra a háromhetes viadal, Bretagne-ban négy szakaszra kerül sor.

Fotó Pauline Ballet

Eredetileg Koppenhága adott volna otthont a Nagy Rajtnak (Grand Départ), ám azt a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt egy héttel korábbra kellett tolni, mivel a viadal ütközött volna az ötkarikás férfi mezőnyverseny időpontjával. A június 26-i kezdés azonban nem volt megfelelő a dán fővárosnak, amely június 28-án az idénről jövőre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság egyik nyolcaddöntőjének lesz a házigazdája. Így 2022-ben lesz a start helyszíne Koppenhága.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!