Valter Attila 11. lett a Fleche Wallonne egynaposon

Valter Attila remek versenyzéssel a 11. helyen ért célba a szerdai La Fleche Wallonne (Vallon Nyíl) egynapos országúti kerékpáros versenyen, amelyen a szlovén Tadej Pogacar győzött.

A legendás Mur de Huy emelkedőjéről is ismert belga World Tour-viadalon 194 kilométer várt a mezőnyre. A Jumbo-Visma 24 éves magyar bajnoka a sík szakaszokon okosan a mezőny belsejében, az emelkedőkön pedig az elejében helyezkedett. A hajrához közeledve közvetlenül előtte történt egy bukás, amelyet az útról letérve el tudott kerülni, így nem esett el.

A legnagyobb esélyesnek tartott Tadej Pogacarért dolgozó UAE már az utolsó előtti emelkedőn, a Cote de Cherave-on tempót növelt, a mezőny azonban együtt érkezett a záró “fal”, a 19 százalékos részeket is tartalmazó Mur de Huy lábához. Valter ekkor a mezőny közepén tekert, innen tudott a meredeken egyre előrébb jutni egészen az élcsoportig, és végül a 11. pozíciót szerezte meg.
Pogacar a sor elején haladt, ám okosan kivárt és az utolsó 200 méterhez érve támadott tökéletes ütemben, senki nem tudott vele tartani. A kétszeres Tour de France-győztes szlovén bringás idei nyolcadik versenyéből hatodszor ünnepelhetett.

A nők 127 kilométeres viadalán a holland Demi Vollering (SD Worx) nyert, akárcsak három napja az Amstel Gold Race-en. Így a férfiaknál és a nőknél is ugyanaz győzött Huyben, mint vasárnap Valkenburgban.

Az ardenneki klasszikusok sorában vasárnap következik az utolsó, a Liege-Bastogne-Liege, amely az idei negyedik a Monumentumok, azaz az öt legnagyobb egynapos viadal közül.

Eredmény (a verseny honlapja alapján): Vallon Nyíl, Herve-Huy, 194 km:

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 4:27:53 óra
2. Mattias Skjelmose (dán, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Mikel Landa (spanyol, Bahrain Victorious) a. i.
…11. Valter Attila (Jumbo-Visma) 3 másodperc hátrány

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!