Valter Attila 4. lett a Tour of Norway körversenyen

Valter Attila a negyedik helyen végzett összetettben a norvég országúti kerékpáros körversenyen.

A mezőny a Tour of Norway negyedik napján, a harmadik, befejező szakaszán Stavangerből indult, és egy 105 kilométer hosszú eleinte dimbes-dombos, majd jobbára sík kurfli után ide tért vissza, majd némi városnézést követően két kört teljesített egy 17 kilométer hosszú körpályán, amelyben másodszor is megmászta a nap egyetlen kategorizált emelkedőjét, a 700 méter hosszú és átlagban 6.6 százalékos meredekségű Grisabakken dombját.

A szakaszról mezőnyhajrá döntött, amelyet – ahogy tavaly, amikor ugyanezen az útvonalon ment a mezőny, most is – a máig a városban lakó, stavangeri születésű, az Uno-X színeiben versenyző Alexander Kristoff nyert meg fél kerékkel megelőzve a DSM-es dánt, Tobias Andresent, harmadiknak pedig a borás belga Jordi Meeus ért be.

A versenyt összetettben a brit Ben Tulett nyerte, a második a szintén az Ineos színeiben tekerő amerikai Magnus Sheffield végzett, harmadik pedig a Valtert egyetlen másodperccel megelőző Thibau Nys (Trek) lett.

Valter legközelebb a vasárnap rajtoló, s a Tour de France egyik legfontosabb felkészítő versenyének számító Critérium Dauphiné nyolc szakaszból álló, egyhetes versenyén áll rajthoz.

Utolsó szakasz (Stavanger, 152 kilométer)

1. Alexander Kristoff (norvég, Uno-X) 3:19:17
2. Tobias Andresen (dán, DSM) azonos idővel
3. Jordi Meeus (belga, BORA-hansgrohe), a. i.
…34. Valter Attila (Jumbo-Visma) a. i.

Összetett végeredmény:

1. Ben Tulett (brit, Ineos) 9:50:45
2. Magnus Sheffield (amerikai, Ineos) +5 másodperc hátrány
3. Thibau Nys (belga, Trek-Segafredo) +23 mp h.
4. Valter Attila + 24 mp h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!