Valter Attila 42. a katalán körverseny harmadik szakaszán, Pogacar nyert

Valter Attila a 42. helyen ért célba a katalán országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán, a hegyi befutóban ezúttal is a szlovén Tadej Pogacar győzött.

Szerdán a Sant Joan de les Abadesses és a Port Ainé közötti 176,7 kilométeres etap és hegyi befutó várt a mezőnyre.

A Visma-Lease a Bike 25 esztendős magyar bajnoka az emelkedő elején csapattársaiért dolgozott, majd 15 és fél kilométerrel a vége előtt leszakadt az esélyesek csoportjáról. Ebből 7,5 kilométerrel a cél előtt a spanyol Mikel Landa indult meg, egyedül a keddi hegyi befutós etapon nagy fölénnyel győztes Pogacar tudott vele tekerni, majd meg is kontrázta riválisát a szlovén kiválóság.

Pogacar 48 másodperces előnnyel nyerte meg a szakaszt Landa előtt, az üldözőcsoportból – egy perc feletti hátránnyal – a harmadik helyet az olasz Antonio Tiberi szerezte meg, aki két éve a Kékestetőn nyert szakaszt a Tour de Hongrie-n. Valter – a verseny honlapja alapján – 8 perc 11 másodperces hátránnyal a 42. helyen tekert célba.

Összetettben majdnem két és fél perc Pogacar előnye Landa előtt, a viadalon segítőként tekerő Valter a 38. 14 perc feletti lemaradással.

A vasárnap Barcelonában záruló viadal csütörtökön a Sort és Lleida 169,2 kilométeres távval folytatódik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!