Valter Attila a francia FDJ-ben folytatja karrierjét

A Tour de Hongire után elkezdődtek a találgatások, vajon melyik csapathoz szerződik Valter Attila.

A francia Équipe cycliste Groupama–FDJ szerdán jelentette be a 22 esztendős Tour de Hongrie-győztes szerződtetését. A szombattól a Giro d’Italián szereplő Valter jelenleg még a CCC-t erősíti, a pandémia nyomán kialakult gazdasági nehézségek miatt a cipőkkel foglalkozó névadó főszponzor az év végén kiszáll a lengyel World Tour-istálló támogatásából.

Valter két évre szóló megállapodást írt alá az FDJ-vel, amelyben olyan csapattársai lesznek, mint az időfutam Európa-bajnok, vb-bronzérmes svájci Stefan Küng, a mezőnyversenyben Európa-bajnoki ezüstérmes francia Arnaud Démare, vagy az ugyancsak francia háromhetes menő, a Tour de France-on 2014-ben harmadik Thibaut Pinot.

Így nyilatkozott Valter Attila:

Óriási megtiszteltetés, hogy a következő két évben is a kerékpározás legmagasabb szintjén bizonyíthatok. Úgy érzem remek helyem lesz a leghosszabb történelemmel rendelkező World Tour csapatnál és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát!
Merci beaucoup ! ( A nyelven még dolgoznom kell )

Addig viszont előtte áll még néhány komoly kihívás, mint például a szombaton induló Giro d’Italia. A jelenlegi csapatának, a CCC-nek nem sikerült támogatót találni, miután a főszponzor távozott.  Jim Ochowicz csapatvezető úgy oldotta meg a helyzetet, hogy eladták World Tour licencüket a Wanty Gobert-nek.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!