Valter Attila a mezőnnyel ért célba a katalán körverseny negyedik szakaszán

Valter Attila a mezőnnyel célba érve 76. lett a katalán országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

Csütörtökön a Sort és Lleida közötti 169 kilométer megtétele várt a mezőnyre, a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött az elsőségről, ebben a holland Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) bizonyult leggyorsabbnak. A Visma-Lease a Bike 25 esztendős magyar bajnoka, aki az utolsó kilométereken is dolgozott, hogy jó helyen tartsa csapata kiemelt emberét, a mezőnnyel célba érve 76. lett.

Összetettben a szlovén Tadej Pogacar változatlan előnnyel őrzi első helyét, Valter továbbra is a 38. Valter az M4 Sport helyszíni stábjának elmondta: a március 10-én zárult Tirreno-Adriaticót követően egy bukás miatti kisebb sérülést igyekezett kipihenni és ezen túl sem érezte jól magát, három napig egyáltalán nem kerékpározott, ami nála idény közben egyáltalán nem jellemző. Ehhez képest jól kezdte a katalán körversenyt hétfőn, az első szakasszal elégedett is volt, a másodikkal viszont már nem.

“A végére teljesen elfogytam” – vallotta be, hozzáfűzve: csalódott volt, hogy nem tudta tovább segíteni kapitányait. “Tegnap már kicsit újra jobban ment, itt is meg tudtam csinálni a feladatot, amit kaptam és egy fokkal jobban éreztem magam, mint a keddi szakaszon. Ez mindig jó jel, amikor verseny közben javul az állapot, ma éreztem magam a legjobban.” A csütörtöki etap kapcsán leszögezte: könnyű nap volt, szél sem fújt, hiányzott neki már egy ilyen az első három szakaszt követően.

“A Pireneusokból gurultunk ide Lleida felé. Jó szakasz volt, eléggé nyugodt, könnyedén meg tudtam csinálni a feladatomat: elöl tartani a kapitányomat, Sepp Kusst. Kellett ez a lazább nap” – fogalmazott. Előre tekintve azt mondta: amikor van értelme, akkor lényeges, hogy kérje csapatától a lehetőséget, hogy magáért tekerhessen, mivel a motiváció fenntartásához, amely szükséges ahhoz, hogy segíteni tudjon, kell néha neki is egy-egy lehetőség.

“Idén azért kaptam eleget, de szeretnék azért minél többet” – emelte ki. Megemlítette ugyanakkor, hogy már csak hárman vannak segítőként a Visma sorában, a kiemelt embereiknek pedig nincs még messze a dobogó. – “Remélem, hogy holnap vagy vasárnap egy picit azért magamért is versenyezhetek.”

A vasárnap Barcelonában záruló viadal pénteken az Altafulla és Viladecans közötti 167,5 kilométeres távval folytatódik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!