Valter Attila bukással kezdte az UAE Tourt (VIDEÓ)

Szerencsétlenül alakult Valter Attila idei bemutatkozása, mivel hétfőn az Egyesült Arab Emírségekben zajló kerékpáros körverseny nyitószakaszának befutójánál belekeveredett egy tömegbukásba.

Az al-Dafra Walk Madinat Zajed és Liva közötti 141 kilométeres etap sprintbefutóval zárult.

Kétszáz méterre a céltól a mezőnyben az út mindkét oldalán nagy tempónál több versenyző elesett, köztük Valter is. A televíziós felvétel tanúsága szerint bukása után a Visma-Lease a Bike magyar bajnok klasszisa csípőjét fogva felállt, majd visszaült a kerékpárra.

A leggyorsabb a belga Tim Merlier (Soudal Quick-Step) volt 3:09:55 órával, mögötte a holland Arvid De Kleijn (Tudor) végzett a második, az olasz Jakub Mareczko (Corratec-Vini Fantini) pedig a harmadik helyen. Valter Attila – akinek ez az első versenye a 2024-es évben – a 123. helyen ért célba azonos idővel, és összesítésben a 119. helyre rangsorolták.

Videó a bukásról:


Az etapot követően a Visma-Lease a Bike honlapján megszólalt Maarten Wynants sportigazgató is, aki kiemelte: egyelőre úgy tűnik, Valter folytathatja a viadalt.

“Attila belekeveredett a tömegbukásba, és jelenleg kissé viharvert. Első pillantásra nem tűnik súlyosnak a sérülése. Örülünk, és egyelőre úgy tűnik, folytathatja a versenyt” – mondta Wynants.

A hét szakaszból álló UAE Tour kedden egy 12,1 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!