Valter Attila első Jumbos versenyén, hóesés miatt lefújták a nyitó szakaszt

Valter Attila bemutatkozott a Jumbo Visma színeiben. A spanyolországi O Gran Camino országúti kerékpáros körverseny első szakaszát az időjárási körülmények – 3 fok, szakadó eső, majd szakadó hóesés – miatt végül a mezőny nyomására 20 kilométerrel a vége előtt félbeszakították.

Valter Attila, a 24 éves magyar kerékpáros életébe az elmúlt négy hónap minden korábbinál nagyobb változást hozott. Valter átigazolása után, első felkészülési időszakát töltötte télen a Jumbo Vismánál, a világ egyik ha nem a legjobb csapatánál. Attila a világsztárokkal teletűzdelt holland csapatban, 2023. február 23-án indult először versenyen.

Az O Gran Camino Lugo és Sarria közötti 188 kilométer hosszú szakaszán három kategorizált emelkedő várt a mezőnyre, s a rajtnál még nem igazán lehetett sejteni, hogy milyen körülmények fogadják majd a cél felé közeledve a bringásokat.

Eleinte változó intenzitású esővel küzdöttek a kerékpárosok. A verseny vége előtt 30 kilométerre elkezdett szakadni a hó. Az utolsó emelkedő megmászása után 16 kilométernyi lejtmenet várt volna a versenyzőkre a célig. A Tour de France győztes Jonas Vingegaard és a többi nagyágyú jelezte a zsűrinek, hogy ők nem mennek tovább, szakítsák félbe a versenyt.

A nagyjából 30 másodpercnyi előnnyel az élen lévő hármasnak erről nem szóltak, így ők még néhány kilométeren át tekertek, mire eljutott hozzájuk a hír a szakasz lefújásáról.

Valter Attila Jumbos csapatkocsiban, kép: Eurosport közvetítés

A megálló mezőny tagjait az érkező csapatkocsik hamar begyűjtötték, s egyértelművé vált, nem lesz folytatás, így a sprintbefutó elmaradt. Valter Ati is hamar bepattant a Jumbo autójába – ahogy az az Eurosport közvetítésében is látható volt.

Eközben a célvárosban, Sarriában verőfényes napsütés várta volna a bringásokat, s a célegyenesnél várakozó nézők nem is értették mi történik. A szerelők elkezdték bontani a kordonokat, és a technikai felszerelést. A szakasznak nem lesz hivatalos végeredménye, pénteken tiszta lappal indulhat mindenki, és ugorhat neki a második szakasznak.

A Gran Camino a tervek szerint pénteken és szombaton két hegyi befutós szakasszal folytatódik, majd vasárnap egyéni időfutammal ér véget.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!