Valter Attila fantasztikus időt ment az UAE Tour időfutamán

Az Arab Emírségekben zajló országúti kerékpáros körverseny, az UAE Tour második szakaszán, az Al-Hudajrijat szigetén rendezett egyéni időfutamot az amerikai bajnoki trikóban tekerő Brandon McNulty nyerte, a hétfőn nagyot bukó Valter Attila a pedig szépet javított, s nagyot lépett előre az összetettben, miután a 22. helyen futott be, összetettben 99 helyet javítva előre jött a 20. helyre.

Amint arról beszámoltunk, a hétfői nyitószakasz Tim Merlier sprint sikerét hozta, ám a cél előtt 200 méterrel óriási tömegbukás történt, amelyben Valter Attila is benne volt. A magyar bajnok nagyot esett, de gyorsan fölpattant és ugyan csípőjét fájlalva beért a célba. Az viszonylag hamar kiderült, hogy folytatni tudja a versenyt, ám az csak kedd délelőtt vált ismertté, hogy a külön neki készített különleges festésű kerékpárjának – amely nagy motivációt jelentett számára – első villája is eltört. Apró mellékzönge, hogy a kerékpárt gyártó Cervélo marketingigazgatója Twitteren jelezte a „gyászoló” Valternak, hogy dolgoznak a kerékpár pótlásán – írja a Nemzeti Sport.

Így a 12 kilométeres időfutamon Valter a csapata hagyományos festésű időfutam-kerékpárjával indult, s ekkor már a mezőny nagy része elrajtolt, csupán négyen maradtak még a startnál. Valter indulásakor az amerikai időfutambajnok, Brandon McNulty vezetett, aki tizenegyedikként indulva közel 54 kilométeres óránkénti átlaggal száguldott végig a különböző szabadidősportok gyakorlására alkalmassá varázsolt szigeten kialakított pályán. Az UAE-s McNultyhoz képest végül előbb csapattársa Mikkel Bjerg ért be alig néhány másodperc hátránnyal, majd a kettejük közti különbséget felezte le a szintén UAE-s Jay Vine, aki két másodperccel volt lassabb az amerikainál. Valter indulása előtti pillanatban a negyedik helyen ért be a két évvel ezelőtti időfutam-világbajnok Tobias Foss, s az esélyések között számon tartott Remi Cavagna sem tudta megtörni az UAE uralmát.

Valter szemre jó tempóban kezdett, úgy látszott, nem hátráltatja az előző napi bukás, s miután a táv első felében összeszedett 28 másodperc hátrányt McNultyhoz képest, a második részén az etapnak jobban ment, s végül 35 másodperc hátrányt szedett össze az amerikaival szemben, a 21. helyen beérve, Miután a még a pályán kint lévők közül már csak a norvég Johan Price-Pjetersen ment jobbat nála, így Valter a 22. helyen zárta az időfutamot, összetettben előrejött a 20. helyre.

Ami az élmezőnyt illeti: Tim Merlier elköszönt az éllovasnak járó piros trikótól, Brandon McNulty átvette tőle, s a második helyre Bjerg, a harmadikra Vine jött fel.

UAE TOUR 2. szakasz Al-Hudajrijat, 12 km, egyéni időfutam

1. Brandon McNulty (amerikai, UAE) 13:27 perc
2. Jay Vine (ausztrál, UAE) 2 másodperc hátrány
3. Mikkel Bjerg (dán, UAE) 4 mp h.
…22. Valter Attila (Visma Lease a Bike) 35 mp h.

Összetett

1. Brandon McNulty (amerikai, UAE) 3:23:22 perc
2. Jay Vine (ausztrál, UAE) 2 másodperc hátrány
3. Mikkel Bjerg (dán, UAE) 4 mp h.
…20. Valter Attila (Visma Lease a Bike) 35 mp h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!