Valter Attila hétvégén kezdi az idei szezonját az UAE Touron

Valter Ati hamarosan a világ másik felén, az UAE Touron kezdi az idényt, Thibaut Pinot és David Gaudu péntektől a Tour du Varral indítja a szezont.

A hátsérülése miatt korán sem volt ideális tele Thibaut Pinot-nak, aki a tavalyi Vuelta nyitószakasza óta nem tekert élesben. Holnap a Tour du Var-on viszont visszatér a mezőnybe, igaz még szó sincs arról, hogy kapitányként vagy magáért tekerne.

Próbálom felvenni a ritmust ezen a nehéz útvonalon, és próbálom élvezni azt a tényt, hogy végre rajtszám van a hátamon. A lehetőségeimhez mérten szeretném segíteni a csapatot, nyilatkozta Pinot, Valter Attila csapattárasa.

Ebből a mondatból is leszűrhető, hogy a Tour du Varon inkább David Gaudu-tól lehet kiemelkedő eredményt várni, aki idén (Demare-hoz hasonlóan) megkapta a Tour de France-t. Hisz Pinot a Girót választotta. Elég nehéz időszakon vagyok túl a Tourt illetően, kifejezetten fáj az elmúlt két év sikertelensége és nem akarom újra átélni ezt a csalódást. Legalábbis idén biztosan nem, mondta még előző héten Pinot a L’Équipe-nek.

Fotó: Groupama-FDJ

Majd így folytatta Pinot, egy kis szünetre van szükségem, hogy újra érezzem a hiányát. Ha nyáron bekapcsolom a tv-t és belenézek egy szakaszba, talán ismét magával ragad az érzés, hogy igen, nekem vissza kell térnem. Túl sokszor kellett kiszállnom idő előtt a Tourról, és ez most egyáltalán nem hiányzik. Élénken él bennem az elmúlt két év csalódása. Úgy akarok visszatérni arra a versenyre, mint 2019-ben, hogy nagyon akarom és szükségem van rá. A Giro ebben segíthet, visszaadhatja az önbizalmamat.

Ha az FDJ-nél idén mindig a tervek szerint halad, akkor Pinot mellett Valter Attilát is láthatjuk a május 8-án rajtoló olasz körversenyen.

Korábban említette, hogy idén kifejezetten jó és erős versenyprogramja lesz. A Valencia törlése miatt a szezont most vasárnap az UAE Touron kezdi, aztán márciusban jöhet a katalán körverseny.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!