Valter Attila lett a legjobb fiatal versenyző a Tour du Var-on

A CCC Team magyar kerékpárosa tizedik lett a Tour des Alpes Maritimes et du Var versenyén.

Február 21. és 23. között került megrendezésre a Tour des Alpes Maritimes et du Var kerékpárverseny. Valter Attila a háromnapos versenyen nagyon jó formáját hozta, hiszen a második etapon már a leggyorsabb 11-es csoportban ért célba.

Összetettben Nairo Quintana (Arkea-Samsic) győzött Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Richie Porte (Trek-Segafredo) követték a dobogón. Dina Márton is igen jól kezdett, összetettben a huszadik helyen végzett, ezzel együtt már összesen 33 UCI-pontot gyűjtött ebben az évben. 

Valter Attila így vélekedett a versenyről:

„Nagyon erősnek éreztem magam az elmúlt pár napban, és tudtam, hogy jó eredményt érhetünk el. Mind a három napon nagyon jól dolgoztunk csapatként. Sikerült tartani a helyzetünket az utolsó emelkedőnél Fausto Masnadaval. Erős iramot diktáltak, ezért úgy döntöttem, hogy a saját tempómban folytatom. Úgy gondolom, hogy ez volt a legmegfelelőbb taktika számomra. Nagyon sok srácot utolértem az utolsó kilométerekben, többek között Storer-t, aki a nap elején még a fehér mezt birtokolta.  Nagyon örülök annak, hogy a dobogón olyan versenyzők mellett állhattam, mint Nairo Quintana, Romain Bardet és Richie Porte. Ez a második versenyemben a CCC WorldTour, és nagy dolog, hogy összetettben 10. helyezettként zártam. Úgy vélem, még sok kiváló versenyt tartogat ez a szezon.”

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!