Legjobb World Tour eredményével Valter Attila összetett 5. az UAE Touron

Véget ért a hétnapos UAE Tour viadal. A verseny a belga Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) győzelmével ért véget, míg Valter Attila (Visma–Lease a Bike) a záró szakaszon és összetettben is az ötödik helyen zárt.

Az egyhetes viadal második hegyi szakaszán el-Ajnból vágott neki a mezőny a 161 kilométeres távnak, amelynek jelentős része sík volt, kivéve a 11 kilométer hosszú, 6,7 százalékos átlagmeredekségű Dzsebel Hafit.

Többnapos World Tour-versenyen ez Valter Attila karrierjének eddigi legelőkelőbb helyezése, a jó formáját a magyar kerékpáros jövő héten egyik kedvenc versenyén, a Strade Bianchen is bizonyíthatja.

Valter Attila idei első versenye nem indult jól. A magyar kerékpárosa az UAE Tour első szakaszának végén bukott. Szerencsére a baleset nem járt komoly sérülésekkel. Valter másnap, az időfutamon jó időt tekert, majd a hétnapos verseny királyetapjának számító harmadik, hegyi befutós szakaszon a hatodik helyen ért célba.

A negyedik, ötödik, hatodik nap a sprinterekről szólt. Valter Attila a tizenegyedik helyről kezdte meg a vasárnapi zárószakaszt.

Az eddigi első Vine nem bírta a verseny utolsó hegyét, hét kilométerrel a cél előtt leszakadt, ezzel még nyíltabbá vált az amúgy is szoros verseny. Az utolsó 10 kilométer folyamatos tamádásokkal zajlott, ment a helyezkedés a szakasz- és az összetett sikerért. Két és fél kilométerrel a cél előtt rövid időre Valter Attila is a mezőny élére állt.

A belga Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) támadott a vége előtt, és sikerült a többiektől meglépnie, így szakaszgyőzelemmel zárta az UAE Tourt. Valter Attila a győztes mögötti, mindössze ötfős csoportban ért célba, 22 másodperc hátránnyal Van Eetvelt mögött.

A belga kerekes az összetett győzelmet is behúzta, két másodpercet adott az ausztrál Ben O’Connornak (Decathlon Ag2r). Valter Attila az utolsó szakasz remek eredményének köszönhetően nemcsak a zárónapon, hanem összetettben is az ötödik helyet szerezte meg.

World Tour-verseny összetettjében ennyire jó helyen korábban még soha nem végzett Valter Attila.

A Visma-Lease a Bike magyar bajnok kerékpárosa szombaton (március 2.) a fehér murvás szektorairól híres Strade Bianchén indul majd, ahogy a tervek szerint Fetter Erik (Polti Kometa) is.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!