Vas Blanka 6. a cyclocross világkupa Beekse Bergenben rendezett futamán

Új helyszínen, a holland belga határnál található Beekse Bergen településen egy safari park területén került megrendezésre a cyclocross világkupa legújabb futama Vas Blankával.

Az SD Worx magyar bajnok bringása eddig két vk-futamon indult, Táborban és Maasmechelenben egyformán ötödik lett, egy hete a namuri Európa-bajnokságon pedig bronzérmet nyert.

Verőfényes napsütés, 11 fokos hőmérséklet várta a versenyzőket a rajtnál. Blanka nagyon jól indult a második sorból, az első kanyart a negyedik helyen vette. A pálya nem túl technikás, emelkedőktől mentes volt. Első része döngölt homokos talajú, a pálya többi része nagyon gyökeres, kijárt, vályús, füves volt. Nagyon sok szurkoló látogatott ki az eseményre, egy új pályát általában a nézők is szívesen tekintenek meg.

Az első kör végén Pieterse volt az első helyen, második helyen Van Empel, harmadik helyen Alvarado, Blanka a negyedik helyen fordult 3 másodperc hátránnyal, akit a sokszoros világbajnok Marianne Vos követett.

A második körben nem történt változás a sorrendben.

A verseny minden körében hatalmas tempót mentek az élen álló versenyzők. Pieterse a harmadik körben összeszedett 5 másdopercnyi előnyt, Blanka az ötödik helyen fordult. A pálya nem igazán kedvezett Blankának, ő jobban kedveli a technikásabb, emelkedőkkel tűzdelt részeket, amiből itt szinte nem volt egy sem.

A negyedik körben Alvarado bukott. Blankából ez a kör nagyon sokat kivett, picit leszakadt az első ötöstől, 10 másodperc hátránnyal érkezett meg a továbbra is élen bringázó Pietersehez képest.

Van Anrooij az ötödik kör utolsó száz méterén átvette a vezetést és megpróbált megszökni Van Empeléktől. Blanka 30 másodperces hátránnyal, hatodik helyen fordult.

Van Anrooji a Trek versenyzője hatalmas küzdéssel és tempóval megtartotta azt a minimális előnyét amit az ötödik kör végén összegyűjtött, így ő nyerte 1 másodperccel a Beekse Bergenben rendezett világkupát. Idén először kapott ki Van Empel.

Eredmények:

  1. Shirin Van Anrooij
  2. Fem Van Empel
  3. Puck Pieterse
  4. Ceylin del Carmen Alvarado
  5. Marianne Vos
  6. Vas Blanka

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!