Vas Blanka negyedik lett a cyclo-cross világkupa hulsti futamán

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka negyedik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat vasárnapi állomásán a hollandiai Hulstban.

A kíméletlen, meredek emelkedőkkel (volt 30 százalékosnál meredekebb is) és lejtőkkel tarkított pályán, egy hatalmas szélmalom alatt is áttekertek a bringások.

Blanka az SD Worx versenyzője, aki hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, mindhárom szakágban magyar bajnok bringása a hatkörös verseny jelentős részében a második-negyedik helyen tekert.

Vas Kata Blanka nagyon jól, magabiztosan kezdett, hiszen a verseny első három körében a második helyen a holland Puck Pieterse mögött bringázott. A negyedik körben éppen az aktuális világbajnokkal harcolt Vas Blanka a második helyért, és oda-vissza előzgették egymást. A kör végére az üldözők 6-8 másodpercet faragtak Pieterse nagyjából 15 másodperces előnyéből.

Az ötödik kör közepén teljesen elfogyott Pieterse előnye, Vas Blankának pedig már Van Empelre és Worstra kellett figyelnie a harmadik helyen. A kör vége felé elment Blanka mellette a két holland, miközben Brand az egyik emelkedőn megelőzte Pieterse-t.

Vas Kata Blanka így végül nagyszerű versenyzéssel a negyedik helyen zárta a hulsti versenyt.

A vk-sorozat két hét múlva a franciaországi Flamanville-ben folytatódik. Január 9-én vasárnap rendezik a magyar országos bajnokságot a budapesti Városligetben, ahol Blankát is láthatjuk élőben.

Eredmények:

  1. Lucinda Brand (holland, Baloise Trek Lions) 49:14 perc
  2. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Fenix) 5 másodperc hátrány
  3. Annemarie Worst (holland, 777) 11 mp h.
  4. Vas Kata Blanka (SD Worx) 14 mp h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!