Vas Kata Blanka 5.helyen zárta a hulsti Cyclo-cross világkupa-futamot

A 2020/2021-es Cyclo-cross világkupa-sorozat Hollandiában folytatódott, ahol Vas Kata Blanka ötödik helyen érkezett a célba, ezzel megtartotta vezetését az U23-as különversenyben.

Vas Kata Blanka fantasztikusan indította a 2021-es évet, ugyanis tegnap megnyerte a Hexia Cross gullegemi futamát. Vasárnap már Hollandiában állt rajthoz, a hulsti Cyclo-cross világkupa-futamán.

A 2020/2021-es világkupa negyedik állomása volt vasárnap hollandiai Hulst. A mezőnyre több mint 2,5 kilométeres emelkedőkkel, kanyarokkal tűzdelt pálya teljesítése várt. A 19 éves magyar versenyző remek helyről rajtolhatott. A vetélytárs, Sanne Cant kapta el a legjobban a rajtot, majd Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) vette át a vezetést. Blanka eközben stabilan tartotta ötödik pozícióját, Lucinda Brand (Baloise-Trek Lions), Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) és Annemarie Worst (777) mögött.

A sorrend nem változott, Betsema magabiztosan, bő egy perc előnnyel nyerte meg a futamot Brand előtt, Alvarado pedig harmadik helyen végzett. Vas Kata Blanka 1 perc 57 másodperc hátránnyal, legjobb U23-as versenyzőként az ötödik helyen zárt a holland futamot. A Cyclo-cross világkupa-sorozat zárófordulójára január 24-én a belga Overijsében kerül sor.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!