Vas Kata Blanka a legerősebb WorldTeam, az SD Worx csapatában folytatja

Többszörös világbajnoki érmesünk, Vas Kata Blanka, Peák Barnabás és Valter Attila után harmadik magyarként a kerékpársport elitjében, a World Tourban folytatja pályafutását.

A 19 éves, sokoldalú magyar szuper tehetséget a legerősebb női sor, az SD Worx csapata igazolta le két évre 2021 júniusától, ahol többek közt a regnáló országúti világbajnok, Anna van der Breggen  csapattársa lesz.

„Szeretnénk egész évben láthatóak lenni, Vas Kata Blanka segítségével pedig a téli hónapokban is lehetőségünk lesz erre a cyclo-cross versenyeken. Ezenkívül az sem másodlagos, hogy fiatal életkora ellenére jó eredményeket az országúton is. A hegyikerékpározásban is hazája egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, így meg van annak az esélye, hogy idén kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, ez pedig a technikai szponzorunk, a Specialized számára is fontos. Mindezek ismeretében nyitottak vagyunk arra, hogy a csapatunkat képviselve mindhárom szakágban tovább fejlődhessen.”

A hölgyek mezőnyében kilenc sor rendelkezik WorldTeam licenccel, közte az SD Worx (ex Boels-Dolmans) is, amely 2010-től meghatározó tagja a karavánnak.

2021-ben a Danny Stam és Erwin Janssen kettőse által vezetett sor keretében olyan kerekesek kapnak helyet, mint az aktuális világbajnok holland Anna van der Breggen, az idei Strade Bianche-győztese, a szintén holland Chantal van den Broek-Blaak vagy a 2019-es Európa-bajnok Amy Pieters, ráadásul a szezon végén van der Breggen – aki valószínűleg sportigazgatóként folytatja – és a belga Jolian d’Hoore is visszavonul, így logikus lépés lehet a fiatalítás a szakmai stáb részéről.

„Az első beszélgetésem Danny Stammel rögtön jó érzésekkel töltött el és úgy gondolom, hogy ez fontos, ha az ember egy új csapat mellett dönt. Az SD Worx megadja számomra a szabadságot, hogy mindhárom szakágban versenyezhessek, ebben a tekintetben pedig Mathieu van der Poel a tökéletes példa számomra, ő már megmutatta, hogy egy bizonyos életkorig kombinálhatók a szakágak. Megtiszteltetés, hogy hamarosan olyan csapattársaim lesznek, mint Anna van der Breggen vagy Chantal Blaak” – nyilatkozta Blanka, aki bízik benne, hogy a hegyikerékpáros szakágban ott lehet majd az ötkarikás játékokon – olvasható a Magyar Kerékpáros Szövetség közleményében.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!