Vas Kata Blanka és Fetter Erik a 2021-es év időfutam bajnokai

A 2018-as, a 2019-es a 2020-as évhez hasonlóan ezúttal is Debrecen közelében (Bocskaikert) – teljesen sík pályán – rendezték az országos időfutam bajnokságot. A közel kétszázötven nevező gondoskodott arról, hogy izgalmas csaták szemtanúi lehessünk.

Az elit nőknél végül Vas Kata Blanka (Team SD Worx), míg a férfiaknál Fetter Erik (EOLO-Kometa) szerezte meg a bajnoki címet.

Az OB a tizenhárom éven aluli lányok futamával kezdődött, ahol Klokocs Kata (DKSI Cycling Team) győzött Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) és Kárpáti Mira (Kőbánya Cycling Team) előtt.

Az U13-as fiúk ugyancsak hat kilométer abszolváltak. A leggyorsabban Tulok-Darida Simon (Szekszárdi Szabadidős KE) teljesítette a távot Lencse Mátét (Szenyor Kerékpáros SE) és Kovács Bélát (DKSI Cycling Team) megelőzve.

Az U15-ös lányok szintén hat kilométert tekertek le Zilahy Boróka (Superior Racing Team) sikerével, miközben az ezüstérem Balogh Sára (Debreceni Sportcentrum), míg a bronz Kiss Viktória (FTC) nyakába került.

A tizenöt éven aluli fiúknál Péter-Lichtenberger Ábris (Kaposvári Kerékpáros Klub SE) volt a leggyorsabb a tíz kilométeres távon. A második Balaskó Ádám (Szenyor Kerékpáros SE), míg a harmadik Zsemberi Boldizsár (Superior Racing Team) lett.

Az U17-es lányoknál Greman Szonja (Merta Co Kft.) magabiztosan utasította maga mögé riválisait – a dobogó második fokára Tóth Réka (Kis-Galya KSE), míg a harmadik helyre Pusztai Dóra (Debreceni Sportcentrum) ért oda.

Az U17-es fiúknál  Pollner Balázs László (Kőbánya Cycling Team) sikerével zárult a tizenöt kilométeres penzum, mögötte Feldhoffer Bálint (Cube-Csömör) lett a második, a bronzérmet pedig  Hancz Tamás (Szenyor Kerékpáros SE) szerezte meg.

A tizenkilenc éven aluli lányok küzdelme az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is nagy csatát hozott, idén Szöllőssy Eszter (Acélvakond Cycling Team) kaparintotta meg a bajnoki címet Németh Bettina Tímea (DKSI Cycling Team) előtt, míg a harmadik helyen Kovács Korinna (Debreceni Sportcentrum) zárt.

Az U19-es fiúkra már 19 kilométer várt, Mészáros Bence (Willebrord Wil Vooruit) bizonyult a leggyorsabbnak, ezzel megvédve tavalyi elsőségét, ezúttal Drijver Bertold (KSI) és Árvai Kristóf (Lotus Cycling Team) kettősét utasította maga mögé.

Az elit hölgyeknél

Vas Kata Blanka (Team SD Worx) 25:15-ös eredménnyel érte el a legjobb időt, ezzel megszerezve a bajnoki trikót, az ezüstérmes Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB), a bronzérmes pedig Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) lett.

Az elit férfiaknál

Fetter Erik (EOLO-Kometa) volt a legjobb a 38 kilométeres távon, amelyet 46 perc és 22 másodperc alatt abszolvált, mellette Valter Attila (Groupama-FDJ) és Pelikán János (Androni Giocattoli-Sidermec) fért még oda a dobogóra. Az U23-as kategóriában pedig Karl Ádám lett az év időfutam bajnoka.

„Nagyon jó érzések vannak most bennem, rengeteget készültem erre a napra. Azt hiszem, hogy a csapatomon, a családomon és önmagamon kívül senki sem számított erre az eredményre. Rengeteget segített a csapat, az edzőm mindent teljes egészében megtervezett, a tréningektől kezdve a bemelegítésen át a versenyig. Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni erre az időfutamra. Mindezek tudatában nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a bajnoki címet” – nyilatkozta Fetter Erik a versenyt követően.

A Master korcsoportok bajnokai: Vizer Enikő (Kőbánya Cycling Team – Master 1), Horváth Gréta (ASE Kerékpár – Master 2), Budai Péterné (Szenyor Kerékpáros SE – Master 3) valamint Burgermeister Balázs (Cube Csömör – Master 1), Szél Gábor (Kaposvári Kerékpáros Klub SE – Master 2), Balogh Lajos (Sólyom Team SE – Master 3). – olvasható a Magyar Kerékpáros Szövetség közleményében.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!