Vas Kata Blanka összetett 4. helyen áll a cyclocross világkupán

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka hatodik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat hatodik állomásán a csehországi Taborban.

Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, mindhárom szakágban magyar bajnok bringása a hatkörös verseny nagy részében az első három hely valamelyikén tekert – a helyszínen szurkoló számos magyar nagy örömére. Az utolsó körben azonban az élboly végére sodródott, így végül hatodikként ért célba. A versenyt a világ- és friss Európa-bajnok holland Lucinda Brand nyerte, és az első öt helyen egyaránt holland versenyző ért célba.

A 20 éves Vas két hete cyclocross világkupa-futamot nyert a belgiumi Overijsében, majd másnap az egyik legkeményebbnek tartott szakági viadalon, a Koppenbergcrosson harmadik helyen ért célba.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján):
Lucinda Brand (holland, Baloise Trek Lions) 52:00 perc
2. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Fenix) 3 másodperc hátrány
3. Annemarie Worst (holland, 777) azonos idővel
…6. Vas Kata Blanka (SD Worx) 19 mp h.

A cyclocross világkupát összetettben Lucinda Brand vezeti, az előnye 19 pont Betsema előtt, Vas Kata Blanka negyedik. November 21-én a Koksijdében (Belgium) folytatódik a világkupa.

Blankának egy hónapos szünet következik versenyzésben, az SD Worx-szel edzőtáborba megy december elején, majd a namuri világkupán, december 19-én tér vissza.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!