Vas Kata Blanka ötödik lett az U23-as XCO világkupán

Mountain Bike világkupán Vas Kata Blanka ötödikként zárta az U23-as XCO futamát.

Csehországban, Nove Mesto na Morave-ban rendezték meg a 2020-as hegyikerékpáros világkupa-sorozatot, amelynek több magyar indulója is volt: Benkó Barbara (női elit), Vas Kata Blanka és Schmidel Regina (női U23), férfiak közül pedig Palumby Zsombor.

Vas Kata Blanka már az első kanyarban elcsúszott, ezzel az utolsó helyre került. Viszont tapasztalatának és rutinjának köszönhetően hamar visszakerült az élbolyba. Aztán jött a következő nehézség, ugyanis egy bowden elszakadt. Ilyen hátránnyal is sikerült ötödikként teljesíteni a futamot.

Jól éreztem magam a verseny során, sajnos az első kanyarban elcsúsztam, de bizonyítva azt, hogy jó formában vagyok hamar visszaértem a mezőny elejébe. A bowden szakadás után is próbáltam tartani a pozíciómat, s bár nem volt könnyű napom, bizakodóan tekintek a jövőbe, várom a következő versenyeket” – mondta Blanka közvetlenül a célba érkezést követően.

Vas Kata Blanka ezzel az eredménnyel 40 UCI világranglista pontot gyűjtött. Schmidel Regina a huszonötödik helyen fejezte be a versenyt, így ő egy ponttal gazdagodott.

Fotó Benkó Barbara

A női elitben Benkó Barbara a huszonnegyedik helyen zárt, ezzel 58 világranglista pontot szerzett, míg a férfiaknál Palumby Zsombor a 101. pozícióban gurult át a célvonalon, amely három pontot ért. Előbbi futamban a francia Loana Lecomte, utóbbiban pedig a dán Simon Andreassen lett az első.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!