Visszatért kulcscsonttörése után Vas Blanka

Hetedik hellyel tért vissza kulcscsonttörése után Vas Kata Blanka a kortrijki cyclocross (terepkerékpár) viadalon.

Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, illetve utóbbi szakágban U23-as vb-aranyérmes bringása október 18-án edzés közben bukott és már másnap megműtötték.

“Nincsenek elvárások vele szemben, már az is nagy öröm, hogy alig egy hónappal a bukása és a műtét után ismét versenyezhet. A rehabilitáció alatt sok izmot felszedett a felsőtestére, hogy a teste jobban bírja az egyenetlen terep okozta rázkódásokat” – árulta el Lars Boom, az SD Worx sportigazgatója a verseny előtt.

A sportvezető hozzátette, Vas továbbra is rendkívül magas szintet képvisel, de kiesett a versenyek ritmusából, így a szombati viadalon az elsődleges cél az lesz, hogy ismét kerékpáron legyen és szokja a légkört.

Vas október 18-án edzés közben bukott, és már másnap megműtötték. A rehabilitációt Hollandiában végezte a hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, illetve utóbbi szakágban U23-as vb-aranyérmes kerekes.

A 22 esztendős magyar bajnok rehabilitációja után szombaton versenyzett először, a kortrijki X2O Trophy CX elnevezésű viadalon – amelyet a világ- és Európa-bajnok holland Fem van Empel nyert meg – közel három és fél perces lemaradással a hetedik helyet szerezte meg a procyclingstats szakportál alapján.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!