Döntöttek, augusztus végén rajtol a Tour de France

A nemzetközi szövetség (UCI) szerdai közleményében az áll, hogy június 27. és július 19. helyett új időpontban rendezik meg a Tour de France országúti verseny.

Várhatóan még az éven, augusztus 29. és szeptember 20. között rendezik meg a francia versenyt. Változatlan marad az útvonal, vagyis Nizzában lesz a “nagy rajt” és Párizsban fogják várni a szurkolók a befutót. Azért választották ezt a dátumot, mert Emmanuel Macron francia államfő július közepéig eltolta a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

A Tour de France-t négyszer, a Vueltát kétszer, a Girót egyszer megnyerő Chris Froome így nyilatkozott a hír hallatán a közösségi oldalán:

„Ez az a hír, amelyre sokan vártunk. Némi fény az alagút végén. Tisztában vagyok vele, hogy mindannyiunknak nehéz ez az időszak, és az egész helyzetet nézve a kerékpárversenyek nem a legfontosabbak, de reméljük, hogy a közeljövőben visszatérhetünk a normális kerékvágásba.

Ha jók az előzetes számítások, akkor egy igen zsúfolt második félévre számíthatunk. Svájcban az országúti világbajnokság aznap fog kezdődni, amikor a Tour de France befutója lesz. Ebből az következik, hogy a spanyol verseny, a Vuelta Espana is tolódni fog. Giro d’Italia megrendezésére egy októberi, világbajnokság utáni dátumot terveztek. A Tour de Hongrie szervezői már korábban bejelentették, hogy a májusi rajt helyett, októberre helyezik a magyarországi versenyt.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!