Mathieu van der Poel nyerte a Tour de France második szakaszát

Mathieu van der Poel nyerte vasárnap a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második szakaszát, ezzel az összetett élére állt.

A nap szökéséből legtovább az idei Tour de Hongrie budapesti záróetapján győztes belga Edward Theuns tartott ki, őt 18 kilométerrel a cél előtt fogták be.

A záró emelkedőt, a két kilométer hosszú Mur-de-Bretagne-t kétszer mászták meg: az Alpecin-Fenix holland sztárja az első végén az időjóváírásért indított támadást, a másodikon pedig riválisai támadási kísérletei után, 800 méterrel a célvonal előtt indult meg ismét, és senki nem tudta vele tartani a lépést, így végül hat másodpercet vert üldözőire.

Ezzel az összetett élére állt és átvette a sárga trikót a világbajnok francia Julian Alaphilippe-től. A célba érkezve az égre mutatott nagyapja, a francia körverseny összetettjében nyolcszor dobogós francia Raymond Poulidor előtt tisztelegve, aki soha nem ölthette magára a legendás maillot jaune-t.

Másodikként a címvédő Tadej Pogacar, harmadikként az ugyancsak szlovén, tavaly második Primoz Roglic ért célba.

A francia rendőrség eközben bejelentette: vizsgálatot indít az ellen a szurkoló ellen, aki az útra betartott táblával tömegbukást idézett elő a szombati nyitóetapon. A nő még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. Pontos személyleírást tettek róla közzé, és szándékos közveszélyokozás és három hónapon belül gyógyuló sérülések okozása miatt indul ellene eljárás.

A nap képe, A.S.O / Ashley Gruber – Jered Gruber

Eredmény: 2. szakasz, Perros-Guirec – Mur-de-Bretagne, 183,5 km:

1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 4:18:30 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 6 másodperc hátrány
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:

1. Van der Poel 8:57:25 óra
2. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck – Quick-Step) 8 másodperc hátrány
3. Pogacar 13 mp h.

Hétfőn a Lorient és Pontivy közötti 183 kilométeres etappal folytatódik a 108. Tour de France. A mezőny összesen 3414 kilométert tesz meg, amíg Párizsban, a Champs-Élysées-n célba ér július 18-án.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!