Szoros csaták a Tour de France első napjain

Az utolsó augusztusi hétvége izgalmasan telt a kerékpársport rajongóinak, ugyanis Magyarország útjain a Tour de Hongrie, míg Franciaországban a rangos Tour de France versenyzői falták az aszfaltot.

Szombaton kezdetét vette a 107. Tour de France kerékpáros-körverseny Franciaországban. Az első három napon Nizza környékén tekernek. Szombaton a 176 fős mezőny 156 kilométert teljesített, vasárnap egy közepes nehézségű hegyi szakasz várt rájuk.

1.nap, Fotó Alex Broadway

Az első nap bőven tartogatott izgalmakat, mert az eső miatt csúszóssá vált az aszfalt, emiatt több bukás is történt. A tengerparti befutónál is borultak néhányan, de már három kilométeren belül jártak, így ők is az élen célba érkezőkével azonos idővel kerültek fel a listára.

1.nap, Fotó Alex Broadway

1.nap, Fotó Gruber Image

1. szakasz (Nizza-Nizza, 156 km):
1. Alexander Kristoff (norvég, UEA Team Emirates) 3:46:23 óra
2. Mads Pedersen (dán, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Cees Boll (holland, Team Sunweb) a i.

2.nap, Fotó Le Tour de France

Vasárnap a hegyi szakasz emelkedőkben gazdag etap volt. A kezdeti szökevényeket időben sikerült a mezőnynek utolérni, de a vége előtt 13 kilométerrel Julian Alaphilippe meglógott, vele együtt Marc Hirschi és Adam Yates is. A szoros befutót végül a Deceuninck – Quick-Step versenyzője, Julian Alaphilippe nyerte egy fél kerékhosszal, így a sárga mez is rákerült.

2.nap, Fotó Le Tour de France

2. szakasz, Nizza (Haut Pays)-Nizza, 186 km:
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck – Quick-Step) 4:55:27 óra
2. Marc Hirschi (svájci, Sunweb) azonos idővel
3. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 1 mp hátrány

2.nap, Fotó Le Tour de France

2.nap, Fotó Le Tour de France

Hétfőn tovább folytatódik a verseny, még mindig Nizza környékén tekernek közel 200 kilométert, de már sík terepen. Szeptember 20-ig sok hegyi szakasz és több mint 3000 kilométer vár rájuk, majd végül a versenyt a a párizsi Champs-Élysées-n zárják.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!