Felújítják az utakat a Tour de Hongrie útvonalán

Augusztus 29-én rajtol az idei Tour de Hongrie, így az utak minőségét is felkészítik a bringások és csapataik érkezésére.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években szoros együttműködésben segítette a Tour de Hongrie szervezőinek munkáját, olvasható a főszervező Facebook oldalán. A szakmai segítség mellett évek óta úgy ütemezik be a szakemberek a javítási, felújítási munkákat, hogy a legnagyobb hazai kerékpáros körverseny ideje alatt is megfelelő minőségű szakaszokon mérkőzzenek meg egymással a profi versenyzők. Az idén augusztus 29-én kezdődő verseny előtt Esztergom térségében több szakaszon is nagy erőkkel dolgozik majd a Magyar Közút.

Fotó Tour de Hongrie

A közútkezelő az elmúlt években a Tour de Hongrie szervezőivel egyeztetett útvonalon úgy ütemezik be a javítási munkákat, hogy azok a körverseny idejére befejeződjenek. Az idei verseny 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között zajlik majd.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. esztergomi mérnöksége az elmúlt hetekben számos szakaszon végzett burkolatjavítási munkákat, mintegy 800 tonna melegaszfaltot felhasználva. A 11-es főúton jelenleg öt kisebb szakaszon, Pilismarót és Esztergom között van kijelölt munkaterület. A következő napokban még nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek, ugyanis

2020. augusztus 17-én hétfőn reggeltől egészen augusztus 19-én szerdán délutánig a 1111-es jelű dobogókői úton összesen nyolc helyszínen végeznek további beavatkozásokat.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A fentiek gyakorlatilag azt jelentik, hogy a következő néhány napban a dobogókői úton szinte végig dolgoznak a szakemberek, amelyhez váltakozó irányú forgalomirányítás kapcsolódik majd. Erre tekintettel a szakemberek azt javasolják, ha az arra közlekedő autósok, motorosok és kerékpárosok tehetik, válasszanak más, alternatív útvonalat.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjon a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál. A korlátozással járó munkák idejére a társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!