Mazowsze Serce Polski lengyel csapat is indul a 2021-es Tour de Hongrien

A háttérben egyre jobb eredményeket tudott felmutatni a Mazowsze Serce Polski (Mazovia, Lengyelország szíve), olyannyira, hogy a csupa lengyel kerékpárost foglalkoztató kontinentális klub 2020-ban 13 győzelemmel megszerezte az első helyet az Europe Tour-sorozatban.

A Dariusz Banaszek által vezetett csapat a nagy siker után rangos viadalokra kapott meghívást, szabadkártyát kapott többek között a Pro Series nevű sorozatba tartozó Dán Körversenyre, és a május 12-én rajtoló öt napos Tour de Hongrie-ra is. A hírről beszámoló lengyel lapok egytől egyig megjegyezték: a Magyar Körversenyen legutóbb a CCC Team színeiben szereplő Valter Attila szerezte meg az összetett győzelmet, a lengyel származású Jakub Mareczko pedig három szakaszgyőzelmet is aratott.

A csapat 2017-ben Team Hurom néven alakult meg, tavaly óta viseli a Mazowsze Serce Polski nevet, a legmagasabban jegyzett versenyzője Pawel Bernas nem ismeretlen számunkra, hiszen 2018-ban – még a CCC Sprandi Polkowice színeiben rajthoz állt a Tour de Hongrie-n, a siófoki prológon hetedik, a keszthelyi befutónál pedig hatodik lett.

A 2020-as győzelmekből kettőt jegyez Bernas, négyet a Székely Körversenyen összetett győztes Jakub Kaczmarek, a Banaszek fivérek közül Alan és Norbert pedig öt diadallal vette ki a részét az Europe Tour-győzelemből. De nemcsak országúton erős a csapat, az Európa-bajnoki negyedik helyezett Daniel Staniszewski például pályán indulhat majd a 2021-es tokiói olimpián.

A jövő évi Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!