Nézői korlátozások lesznek a Tour de Hongrie-n

Lehetnek-e nézők a Tour de Hongrie-n? A szervezők az alábbi intézkedéseket jelentették be a verseny hivatalos weboldalán.

„A Tour de Hongrie szervezői is fontosnak tartják, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a nézők és a versenyzők, ezért a versenyünkön néhány korlátozás bevezetésére kerül majd sor. Azokon a helyeken, ahol viszonylag kis területen nagyobb tömeg gyűlne össze, létszámkorláthoz kötjük majd a belépést, ez elsősorban az egyes szakaszok célterületeit és a díjátadók előtti területet érinti – mondta Eisenkrammer Károly.

A versenyhez kapcsolódóan nem szervezünk koncertet vagy más színpadi fellépőket. Nem lesz azonban korlátozás a verseny útvonalán, vagyis például a hegyi szakaszokon a verseny útvonala megközelíthető lesz a szurkolók számára. Elvárás azonban a szurkolók felé, hogy a mezőny elhaladásakor kellő távolságot tartsanak a sportolóktól, és minden szurkoló viseljen maszkot, amikor a mezőny közelében tartózkodik. A szakaszok előtt és után nem lesz lehetőség aláírások begyűjtésére a sportolóktól, és a közös fotók sem tudnak most elkészülni. A maszk viselése kötelező lesz minden szervező részére is, akik kapcsolatba kerülhetnek a versenyzőkkel, csapattagokkal.” – olvasható a verseny honalpján.

Vagyis a szurkolók az alábbi módon és helyeken láthatják majd a csapatokat és a bringás sztárokat: a rajt- és célterületeken korlátozott létszámban, a szervezők által kijelölt, tisztes távolságból, valamint a szakaszok során az utak mentén – de csak maszk viselése mellett!

A 41. Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!