Team Androni Giocattoli is indul a 2021-es Tour de Hongrien

Az elmúlt három esztendőben a Tour de Hongrie főszereplői voltak Gianni Savio fiai.

Az olasz Pro Team, az Androni Giocattoli-Sidermec 2018-ban Manuel Belletti révén szakaszgyőzelmet, az összetett első helyét és a pontverseny zöld trikóját vette magához az olasz klub. 2019-ben pedig ismét Manuel Belletti remekelt, Esztergomban szakaszt nyert, s végül ismét elvitte a gyorsasági pontverseny első helyét. Az Androni 2020-ban is rajthoz állt a Magyar Körversenyen, soraiban először egy magyar bringással, Pelikán Jánossal. A csapatból ezúttal az olasz Luca Pacioni szerepelt a legjobban, a hajdúszoboszlói befutónál harmadik lett, a pontversenyben pedig a hatodik helyen zárt. Az Androni csapatából a horvát bajnok Josip Rumac és az olasz Alessandro Bisolti is bekerült a Tour de Hongrie után az olasz együttes Giro d’Italián induló sorába.

Fotó: Team Androni Giocattoli

A klubnak magyar vonatkozás is van, hiszen itt profiskodott a kétezres évek elején Szekeres Csaba. Gianni Savio irányításával a csapat rendszeres résztvevője a Giro d’Italiának (1996 óta huszonegy alkalommal lehetett ott a rajtnál), amelyen eddig tizenöt szakaszgyőzelmet és három hegyi pontversenyt is nyert. Nem kérdés: Belletti 2018-as sikere óta az Androni kedvenc versenyeik közé került a Magyar Kör. Az olasz klubnál ezúttal is nagy volt a „mozgás”, a tizenhárom profi győzelemmel zárt 2020-as csonka szezon után összesen kilenc távozója volt a csapatnak, négyen is – köztük a Tour de Hongrie-győztes Manuel Belletti – Dina Márton és Fetter Erik klubjában, az Eolo-Kometában folytatjál a pályafutásukat.

Érkezőkben sincs hiány, nyolc új kerékpáros kap helyet az együttesben, „új fiú” például a szlovén Ziga Jerman, aki 2017-ben megnyerte a Tour de Hongrie siófoki befutóját. A huszonöt éves átlagéletkorú klubban a rutinos Alessandro Bisolti (36) és a Movistartól érkező Eduardo Sepulveda (29) mutathat példát a fiataloknak, megannyi Grand Tour-részvétellel és nagy győzelmekkel a lábakban.

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.

A 2021-es Tour de Hongrie csapatai:

  • TREK-Segafredo (amerikai) World Team
  • Team BikeExchange (ausztrál) World Team
  • Team Jumbo-Visma (holland) World Team
  • Israel Start-Up Nation (izraeli) World Team
  • Astana-Premier Tech (kazah) World Team
  • EOLO-Kometa (olasz) Pro Team
  • Team Novo Nordisk (amerikai) Pro Team
  • Androni Giocattoli-Sidermec (olasz) Pro Team
  • Mazowsze Serce Polski (lengyel) Continental Team

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!